Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

MAN Lion’s City E, testat în România

Autobuzul electric MAN Lion’s City E a ajuns în România pentru testare, în cadrul roadshowul european de prezentare al MAN Truck & Bus SE, în care au fost incluse până acum 15 ţări. Vehiculul va fi prezentat – în perioada 31 martie – 9 aprilie – autorităţilor locale şi operatorilor din București, Brașov, Sibiu, Cluj, Oradea și Timișoara.

„Este responsabilitatea noastră, a tuturor, să avem grijă de mediu. Știm cu toții că amprenta noastră asupra mediului se poate măsura foarte exact, se poate calcula ce înseamnă viața noastră de zi cu zi ca amprentă ecologică. Responsabilitatea nu se poate transfera. Este a mea, a tuturor cetățenilor din această țară, a fiecărui primar, a fiecărei companii, a fiecărei entități care încearcă să facă viața mai bună în comunitatea noastră.

Lucrurile sunt pregătite pentru un alt viitor și sper în această colaborare între firmele private și autoritățile publice locale, companiile de transport și ministerele de resort astfel încât în cel mai scurt timp posibil să putem spune că transportul public în comun, în România, în toate orașele mari, este unul nepoluant, care dă dovadă de gândire responsabilă”, a declarat Barna Tánczos, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, prezent la conferinţa de presă de la Bucureşti, care a marcat începerea roadshow-ului în România.

„Noua generație MAN Lion’s City este pregătită pentru orice aplicație, iar modelele electrice îndeplinesc cerințele actuale de sustenabilitate, fiabilitate și eficiență în ceea ce privește transportul public. Viitorul fără emisii începe acum. Împreună putem realiza acest lucru”, a declarat Heinz Kiess, Senior Manager, Head of Product Marketing Bus, MAN Truck & Bus SE.

MAN Lion’s City E testat în România are 12 m lungime şi este dotat cu 6 pachete de baterii, având o capacitate totală de 480 kWh. Acestea asigură o autonomie cuprinsă între 200 şi 270 km, în funcție de model și de condițiile de operare. La configurarea interioară s-a optat pentru 35 de scaune MAN City Advanced, sistem de iluminare LED, aer condiționat, unitate de încălzire cu putere minimă de 20kW și încălzire auxiliară. Două din cele 3 uşi acţionate electric au control automat, iar farurile sunt, de asemenea, LED. Postul de conducere al șoferului în versiune Lion’s City Pro este dotat cu scaun rotativ Isri ProActive 2, îmbrăcat în piele, cu încălzire și control al climei, centură de siguranță în 3 puncte, precum și cu cameră retrovizoare și monitor de 6,5 inch.

Producţia de serie a autobuzului electric a început în octombrie 2020, la fabrica din Starachowice (Polonia) a constructorului german, iar primul client este operatorul de transport public din Hamburg, Verkehrsbetriebe Hamburg Holstein (VHH). De asemenea, MAN Lion’s City E a fost deja achiziționat de companiile de transport din Luxembourg  și Anvers.

Articole similare

Ad