Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

MAN SimplePay: plata automată pentru vehiculele MAN, și mai versatilă

Cu sistemul de plată digitală MAN SimplePay, camioanele MAN vor putea să-și plătească propriul combustibil la stațiile de alimentare începând cu 2023. În plus, sistemul va fi disponibil în scurt timp şi pentru modelul TGE, acoperind toate cheltuielile care ţin de realimentare, taxe de drum și alte plăţi legate de utilizarea vehiculului. În acest scop, MAN a început recent să coopereze cu LogPay, specialistul în servicii de plată digitală, care face deja posibilă plata fără numerar, cu cardul MAN, la benzinăriile și la atelierele MAN din toată Europa.

„Cu MAN SimplePay, facem încă un pas pe calea spre a deveni un inovator al soluțiilor de transport durabil. Plata digitală prin vehicul nu doar creează transparență maximă și facilitează tranzacțiile de plată, însă, în viitor, va fi importantă și pentru conducerea autonomă sau utilizarea infrastructurii publice de încărcare electrică. Cu LogPay, am câștigat un partener puternic pentru acest lucru”, a declarat Torsten Breitbach, șeful departamentului de dezvoltare și operațiuni de vânzări la MAN Truck & Bus.

MAN SimplePay permite plata automată la benzinărie, după alimentare, astfel că șoferul nu mai trebuie să stea la coadă la casierie, plus că managerul de flotă primește facturile digitale de combustibil în timp real. Inclusiv taxele de drum, în ciuda sistemelor de facturare diferite din Europa, devin acum un serviciu simplu, procesat digital direct prin vehicul, indiferent unde duce ruta de transport.

Din punct de vedere tehnic, MAN SimplePay folosește interfețele pentru Mobile Fueling și serviciile de plată digitală deja stabilite pe piață de LogPay într-un cloud partajat și pune aplicațiile la dispoziția șoferului prin intermediul sistemului de infotainment propriu al camionului. Conexiunea la cloud este realizată de RIO Box, instalat standard în fiecare vehicul MAN. Pentru procesul de plată propriu-zis la realimentare, camionul și utilitara folosesc carduri virtuale de combustibil furnizate de LogPay, în timp ce procesarea taxei se realizează prin intermediul hardware-ului deja utilizat în vehicul în acest scop.

Lansarea pe piață a serviciilor de plată pentru vehicule MAN SimplePay va avea loc treptat în cursul lui 2023. Oferta urmează să fie extinsă succesiv, prin alte domenii de aplicare, pentru a forma un ecosistem digital cuprinzător pentru plata prin vehicul. „Prin cooperarea noastră cu MAN, aducem pentru prima dată plata digitală în camioane. Plata alimentării, care este deja posibilă astăzi prin intermediul aplicației Charge&Fuel, va fi apoi posibilă direct din vehiculul MAN”, a explicat Jens Thorwarth, CEO al Grupului LogPay.

Articole similare

Ad