Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Marcopolo a dezvoltat un sistem de dezinfectare a toaletelor din autocare cu raze UVC

Marcopolo a dezvoltat un sistem inovator de dezinfectare a toaletelor din autobuze si autocare cu ajutorul razelor ultraviolete, pentru a asigura o igiena impecabila in contextul pandemiei Covid-19.

Noul sistem a primit aprobare din partea Laboratorului Clinic de Microbiologie din cadrul Universitatii Caxias do Sul, in urma testelor efectuate demonstrand o eficienta de 99,99%. Radiatiile UVC elimina virusii, bacteriile si alte microorganisme, deoarece le penetreaza membrana celulara si le distruge structura genetica. S-a dovedit, de asemenea, ca razele ultraviolete distrug si aminoacizii si proteinele care protejeaza virusii si le permit sa se conecteze cu celulele corpului contaminat.
 
Sistemul poate fi montat atat pe vehiculele noi, cat si retrofit, pe cele aflate deja in circulatie. Potrivit lui Luciano Resner, director tehnic Marcolopo, acesta este foarte usor de instalat si este deja disponibil sub forma de kit pentru toate modelele Marcopolo, Neobus si Volare. „Sistemul este foarte eficient in sterilizarea incintelor, doar ca este si periculos pentru sanatate. Din acest motiv trebuie utilizat numai in spatii inchise (de exemplu, toaleta) si doar atunci cand pasagerii nu sunt expusi direct la lumina ultraviolet”.

Articole similare

Ad