Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Marea Britanie vrea sa activeze in transporturi fosti militari

Autoritatea de transport din Marea Britanie a adus recent in discutie aducerea fortelor militare retrase din armata in prima linie pentru a lupta impotriva deficitului de soferi.
Potrivit raportului „Logistics Skills“ publicat de FTA (Freight Transport Association), in octombrie 2019, deficitul de soferi a ajuns in Marea Britanie la 59.000 de posturi vacante. Deja 64% dintre companiile de transport se confrunta cu o criza acuta de personal. In aceasta situatie de nivel critic al deficitului, Marea Britanie a identificat ca sectorul militar are un „stoc“ de personal care ar putea fi exploatat in transporturi.

Autoritatea de transport din UK a luat legatura cu James Cameron, CEO al Misiunii Motorsport si Automotiv, pentru a afla cum ar putea personalul care a facut parte din fortele armate sa aduca o schimbare in aceasta cursa pentru gasirea de personal.
Misiunea Automotiv este o initiativa a fortelor armate pentru a sustine industria auto din UK. Initiativa a fost lansata in martie 2019 impreuna cu SMMT (Society of Motor Manufacturers & Traders) si in parteneriat cu Fundatia Regala a Ducilor de Cambridge si Ministerul Apararii. Misiunea ajuta companiile sa acceseze si sa retina personal din armata si sa vina cu oferte oportune de angajare, relevante si sustenabile pentru cei care decid sa iasa din sistemul militar.
James Cameron este de parere ca o astfel de misiune este necesara pentru ca circa 14.500 de oameni parasesc armata anual, iar calificarea pe care o au ii recomanda pentru orice tip de slujba in transporturi.
Misiunea Automotive poate ajuta companiile care plaseaza forta de munca sa gaseasca parghiile potrivite pentru a recruta personal din armata, unde lucrurile se fac diferit, mai ales ca, de exemplu, multi angajati din acest domeniu nu au sustinut interviuri pentru ocuparea unui loc de munca si cu siguranta nu au redactat un CV. De fapt, conceptul de a-ti „vinde“ serviciile si abilitatile le este strain pentru ca sunt oameni de echipa, nu individualisti, dar sunt foarte loiali.

Articole similare

Ad