Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Marea Britanie: Amenda pentru șoferii care ascund imigranți în camioane crește la 10.000 de lire sterline

Ministerul britanic de Interne pare să dea vina pe șoferii de camioane pentru numărul de persoane care intră ilegal în Marea Britanie.

Potrivit ministrului imigrației, Robert Jerrick, amenda pentru aducerea de imigranți ilegali în Marea Britanie va crește începând de luni, 13 februarie 2023, de la 2.000 de lire sterline (2.283 de euro) la 10.000 de lire sterline (11.418 euro) pentru fiecare imigrant.

Planurile Ministerului de Interne au fost prezentate într-un document publicat pe site-ul oficial al guvernului britanic. https://www.gov.uk/government/publications/clandestine-entrant-civil-penalty-scheme

Pe prima pagină a documentului, Ministerul de Interne afirmă că “șoferii de camioane nu iau măsurile necesare pentru a-și securiza vehiculele”, având în vedere cele câteva mii de intrări ilegale de imigranți raportate în ultimii ani.

“În perioada financiară 2020-2021, au existat 3.145 de situații în care au fost descoperite persoane intrate ilegal, ascunse în vehicule, deși a existat un volum mai mic de trafic din cauza pandemiei Covid19. Acest nivel a crescut la 3.838 de incidențe în 2021-2022. Prin urmare, guvernul este îngrijorat de faptul că măsurile sale nu au avut niciun efect, deoarece șoferii nu au luat măsurile necesare pentru a-si asigura securitatea vehiculelor, iar persoanele care intră ilegal în țară continuă să folosească aceste rute pentru a intra în Marea Britanie”, a declarat Ministerul de Interne.

Documentul, precum și proiectul de lege în sine, prevede că vor fi introduse sancțiuni mai dure pentru a reduce numărul de persoane care intră ilegal în țară.

“Anul trecut, cel puțin 4.000 de imigranți au încercat să intre în Marea Britanie cu TIR-uri. Majorăm amenda pentru aducerea de pasageri în țară de la 2.000 de lire sterline la 10.000 de lire sterline pentru fiecare imigrant. Sancțiunile nu s-au schimbat de 20 de ani. Restabilim securitatea în sistem”, a scris Robert Jerrick pe pagina sa de socializare.

Valoarea exactă a amenzilor va depinde de o serie de factori. Cu toate acestea, în cele mai multe cazuri, va fi imposibil să se evite o amendă pentru transportul de imigranți – chiar dacă șoferul și-a asigurat vehiculul și nu știe că la bord se află un pasager ilegal.

Articole similare

Ad