Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Marfa din China se mută pe tren: linie expres între Budapesta și Ganzhou

Pandemia Coronavirus continuă să pună provocări majore pentru redresarea economiei globale, însă spre deosebire de tendința descendentă, relațiile economice și comerciale globale au cunoscut o creștere datorită funcționării constante a trenurilor de marfă între China și Europa în timpul toată această perioadă.

PIB-ul al provinciei Jiangxi din estul Chinei a fost de 1,17 trilioane de yuani (aproximativ 168 de miliarde de dolari), ocupându-se pe locul opt în țară conform statisticilor. Creșterea comerțului exterior a fost cea mai mare din China în această perioadă.

Pentru a promova funcționarea normală a trenului de marfă Jiangxi-Europa și a transportului feroviar și maritim intermodal, provincia a instituit un mecanism de autorizare expresă pentru distribuția marilor companii comerciale și de logistică.

În prezent, autoritățile din China își intensifică eforturile de promovare a cooperării între Zonele Pilot extinse pentru comerțul electronic transfrontalier din China și zonele maritime de cooperare comercială pentru a conecta toate legăturile în importul și exportul de produse transfrontaliere. Astfel, trenul de marfă chino-european pentru comerțul electronic transfrontalier cu plecare din orașul Ganzhou, Jiangxi, până la Budapesta, a început operațiunile. Dn 2021 până în 2023, către și dinspre cele două orașe sunt estimate că vor circula 100 de trenuri. Timpul de vămuire pentru mărfuri de import și export în Jiangxi este cu 2,6 și, respectiv, 3,2 ore sub media națională. În prima jumătate a anului, volumul comerțului exterior al Jiangxi a crescut cu 25,8%, ocupând primul loc în China.

Articole similare

Ad