Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

MHS Truck&Bus isi formeaza intern angajatii din service

Evolutia tehnologica foarte rapida din domeniul camioanelor si lipsa acuta de personal calificat in reparatii auto de pe piata romaneasca a determinat conducerea MHS Truck&Bus, dealerul MAN in Romania, sa puna bazele unui program de formare profesionala pentru absolventii de scoli tehnice. Programa de training este dezvoltata in colaborare cu Academia MAN din Germania, iar primii noua „invatacei”, selectati de fiecare dintre centrele MHS Truck&Bus din tara, si-au inceput deja stagiul de pregatire la Sibiu.


Prin cursurile de formare profesionala, intentia MHS Truck&Bus este sa ofere tehnicienilor din service acelasi nivel de pregatire, iar clientilor, acelasi nivel al serviciilor oferite ca in orice alta organizatie MAN din Europa. „Pe masura succesului pe care il avem in vanzarea de camioane noi si rulate, scopul nostru pentru anii urmatori este sa avem o echipa performanta de tehnicieni, astfel incat nimeni sa nu poata intretine si repara mai bine decat tehnicienii MHS vehiculele pe care noi le comercializam“, a subliniat Jorge Leuschner, CEO MHS Truck&Bus. „Clientul trebuie sa simta ca ne pasa de vehiculul sau, la fel cum ne pasa si de afacerea lui.“
Un stagiu de pregatire are o durata de opt luni. Programul zilnic de pregatire este de opt ore, combinand sesiunile teoretice cu cele practice.
„Participantii la cursurile de formare sunt deja colegii nostri. Ei sunt angajati ca tehnicieni si incep lucrul intrand direct in programul de formare profesionala“, a explicat Karl Schuller, manager after sales la MHS Truck&Bus. Dupa absolvirea cursului acestia se angajeaza sa lucreze in cadrul retelei de service MHS cel putin trei ani.
In cadrul cursului de formare profesionala nu sunt abordate doar aspecte teoretice si practice ale operatiunilor uzuale dintr-un service, ci si notiuni despre piese de schimb, anvelope, lubrifianti, contabilitate, relatii cu clientul, receptia vehiculului etc. „Dupa opt luni vor dobandi mai multe abilitati decat ar invata intr-o scoala tehnica“, a explicat reprezentantul MHS. Primul curs este un prototip, urmand ca pe parcurs, …

Articole similare