Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Michelin inchide fabrica din Bamberg pana la inceputul lui 2021

Grupul Michelin a anuntat recent decizia de a inceta activitatea din fabrica Bamberg din Germania. Masura va afecta 858 de angajati.
Fabrica din Bamberg, deschisa in 1971, produce in principal anvelope Premium de 16 inchpentru autoturisme, segment de piata sever afectat de scaderea cererii globale, cat si de competitia acerba a producatorilor asiatici. Din 2013, Grupul Michelin a investit 60 de milioane de euro pentru a se alinia evolutiei pietei. Totusi, acest efort nu mai poate compensa transformarea structurala a pietei europene de anvelope pentru autoturisme. In acest context, nu exista nicio alternativa viabila economic pentru a contiua productia.

Decizia a venit dupa o faza de consultare cu sindicatele, conform legislatiei in vigoare.
Prioritatea Grupului Michelin este acum sa ofere angajatilor fabricii si regiunii Bamberg un sprijin eficient care sa le permita sa faca fata consecintelor acestei decizii.
Michelin va implementa un program complet si personalizat prin care sa sustina fiecare angajat in transferul catre alt angajator, sau pentru iesirea la pensie. Modul in care vor fi puse in aplicare masurile se va stabili dupa alte negocieri cu sindicatele.
Michelin se angajeaza sa stabileasca un program inovativ de revitalizare a fabricii. Proiectul, dezvoltat in parteneriat cu entitati publice si economice locale, trebuie sa tina seama de prioritatile de dezvoltare a regiunii.

Articole similare

Ad