Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ministerul ar putea incheia contractul cu firma care a elaborat studiul de fezabilitate

Ministerul Transporturilor ar putea rezilia contractul cu firma care elaboreaza studiul de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Pitesti, a declarat, recent, la Constanta, ministrul de resort Razvan Cuc.
Oficialul a spus ca sectiunile unu si cinci, cele doua capete ale autostrazii, au fost scoase la licitatie, urmand ca procedura de licitatie pentru proiectarea si executia celorlalte trei sectiuni sa fie realizata pana la sfarsitul lunii octombrie.
 

„Noi am prelungit termenul acestei firme. Eu am gasit proiectul blocat la Minister cand am ajuns. Am prelungit cu inca sase luni, pentru a finaliza toate studiile de fezabilitate pentru cele cinci sectiuni. Pana in momentul de fata ne-au adus sectiunile unu si cinci, evident, pe care le-am si lansat pe SEAP, si sectiunea patru, in timp ce doi si trei urmeaza sa le aduca. Daca nu se vor incadra in termenul contractual vom incheia contractul cu ei”, a declarat Razvan Cuc intr-o conferinta de presa. In cazul in care se va ajunge la aceasta solutie, ministrul Transporturilor a explicat ca exista un plan de rezerva, pentru ca este un proiect foarte important pentru Romania si nu va fi pus in nici un fel in pericol. „Daca nu mai prelungim perioada in continuare pentru Pitesti – Sibiu, compania are deja planul pus la punct astfel incat sa ne mentinem termenul si in octombrie sa avem lansat intreg tronsonul Sibiu – Pitesti pe SEAP. Este foarte important din punct de vedere economic si in al doilea rand pentru absorbtia de fonduri europene”, a afirmat oficialul. Valoarea totala a investitiei in Autostrada Sibiu-Pitesti va fi de 3,34 miliarde de euro (15 miliarde de lei), potrivit unui proiect normativ postat, in iulie, pe site-ul ministerul de resort. Master Planul General de Transport prevedea investitii de 1,6-1,8 miliarde de euro.

Articole similare

Ad