Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ministrul Economiei: Dacia ar putea relua productia in a doua parte a lunii aprilie

Reprezentantii Dacia pregatesc un scenariu de reluare a productiei, in asa fel incat sa protejeze sanatatea oamenilor, si sunt optimist ca acest lucru se va intampla poate in a doua parte a lunii aprilie, a declarat, joi, ministrul Economiei, Virgil Popescu, potrivit Digi24.
 
Dacia si Ford au deja salariati in somaj tehnic, la fel si o parte din industria auto pe orizonatala, a spus ministrul in interventia telefonica la postul Digi 24. ,,Dacia are peste 16.000 de angajati, Ford 6.000. Sunt, probabil, in jur de 100.000 care lucreaza pe industria orizontala in toata industria auto. Ei doresc sa porneasca lucrurile, dar sunt oarecum dependenti de industriile din tarile europene, de producatorii mari, de lantul de aprovizionare. Dupa intalnirea pe care a avut-o la Guvern aseara, am mai avut o videoconferinta cu mai multe industrii, printre care si cu cei de la Dacia, direct de la fabrica. Ei mi-au spus ca pregatesc un scenariu de reluare a productiei, in asa fel incat sa protejeze sanatatea oamenilor. Ganditi-va ca acolo sunt 16.000 de salariati, dar gandesc un flux de lucru, in asa fel incat sa se respecte distanta de 1 – 1,5 metri intre salariati, sa aiba masti de protectie, biocide, geluri de dat pe maini, astfel incat lucrul sa se desfasoare in siguranta. Acesta e un lucru pe care pe mine ma bucura. Asta inseamna ca oamenii acestia gandesc sa dea drumul la productie”, a spus ministrul Economiei, Virgil Popescu.
 
,,Sunt optimist ca, in cursul lunii aprilie, poate in a doua parte a lunii aprilie, la Dacia va incepe productia”, a punctat oficialul. Automobile Dacia a intrerupt productia la uzinele din Mioveni pe data de 19 martie pana 5 aprilie, in contextul pandemiei de coronavirus, iar 13.500 de angajati au intrat in somaj tehnic, anunta compania recent.

Articole similare

Ad