Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noile fabrici de materiale pentru baterii ale BASF din Germania si Finlanda vor fi gata la timp

Pregatirile si constructia fabricilor de materiale pentru baterii BASF din Europa avanseaza conform planificarii. Dupa turnarea fundatiei pentru fabrica de material activ pentru catod (CAM) din Harjavalta (Finlanda) si inceperea oficiala a constructiei, BASF a asigurat si autorizatiile de constructie pentru noua fabrica CAM din Schwarzheide, Germania.
In ciuda pandemiei de Covid-19, proiectul de investitii in mai multe etape avanseaza potrivit programarii, astfel incat deschiderea sa se faca in 2022. BASF ramane ferm in angajamentul sau de a oferi o oferta locala fiabila pentru producatorii de celule si clientii OEM din Europa.
Noile fabrici fac parte din obiectivul BASF de a fi lider global al produselor CAM cu densitate ridicata de energie pentru industria auto. Capacitatile initiale vor permite echiparea a aproximativ 400.000 de vehicule electrice complete pe an cu materiale de baterii BASF. „Suntem hotarati sa oferim produse inovatoare de inalta performanta, cu o amprenta de CO2 minimizata de-a lungul lantului valoric al bateriei. Prin productia regionala si sursele regenerabile de energie, dar si prin utilizarea tehnologiilor de proces eficiente din punct de vedere energetic in noile fabrici din Europa, suntem capabili sa reducem amprenta de CO2 cu aproximativ 30%, comparativ cu standardul conventional al industriei pe piata“, a spus Peter Schuhmacher, presedinte al diviziei de catalizatori din cadrul BASF, citat de Green Car Congress.

Articole similare

Ad