Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Nominalizaţii IFOY Award din 2021

14 producători de echipamente şi sisteme intralogistice îşi vor disputa premiile IFOY Award 2021, în etapa finală fiind calificate 17 produse şi soluţii de top. Dintre acestea, compania germană arculus a înscris sistemul arculus Fleet, care permite utilizatorilor să opereze vehicule cu ghidaj automat (AGV) de la mai mulţi producători, prin intermediul noii interfaţe VDA 5050. arculus Fleet permite planificarea rutelor în funcţie de informaţiile culese live din depozit.  Expertul german în robotică speră să îşi adjudece un trofeu IFOY şi cu noul AGV arculee2. Echipamentul, care are o capacitate de încărcare de o tonă, a fost dezvoltat pentru eficientizarea operaţiunilor cu caracter repetitiv în spaţii industriale şi logistice.

Cargotec Engineering, din Irlanda, şi-a asigurat un loc în finală cu cea de-a doua generaţie a electrostivuitorului montat pe tractor Moffett E4-25.3NX. Pe lângă numeroase sisteme de siguranţă instalate, acesta are o capacitate de 2,5 t şi tracţiune integrală pe cele 3 roţi.

Furnizorul de servicii intralogistice Hänel propune sistemul de 12 lifturi Hänel Rotomat pentru gestionarea fluxului de mărfuri în cadrul depozitelor cu două etaje. Acesta se poate integra cu uşurinţă în sistemul SAP.

Trenuleţul de tractare HUSKi, dezvoltat de H+E Producktentwicklung, poate transfera bunuri de până la 1,4 t într-un mod automat şi autonom. O nominalizare la IFOY 2021 a primit şi sistemul de management pentru drone al HHLA Sky, întregul proces de operare a dronelor şi controlul echipamentelor cu telecomanda fiind integrate pe o singură platformă. Simultan, pot zbura peste 100 de drone, fără ca acestea să se afle obligatoriu în câmpul vizual al operatorului.

Hai Robotics, din Shenzhen (China), a primit două nominalizări. Prima este pentru robotul autonom cu lift telescopic Haipick A24T, care înlocuieşte în mod inteligent operatorul uman în sarcina de picuire, acoperind înălţimi maxime de 6,5 m. Identificarea produselor care trebuie picuite se face cu tehnologie 3D. Corelat cu Haipick A24T, producătorul asiatic a dezvoltat şi un sistem de management al depozitului, cu care participă la categoria „Soluţii intralogistice”.

Un constructor de autovehicule poate să fie şi furnizor de servicii logistice. BMW a dovedit acest lucru prin divizia sa, IDEALworks, care participă la IFOY Award 2021 cu platforma AnyFleet, dezvoltată pe bază de cloud, care respectă standardul VDA 5050 şi poate fi instalată în doar 2 zile în orice depozit.

Smart Pallet Mover (SPM) de la Interroll Group este o nouă soluţie robotică pentru transportul automat al paleţilor în spaţiile de producţie. Acesta are o capacitate maximă de încărcare de o tonă.

Still, unul dintre cei mai laureaţi concurenţi IFOY de-a lungul anilor, cu nu mai puţin de 7 trofee, a înscris la această ediţie transpaleta electrică cu platformă EXH-S 25, având capacitate de 2,5 t. Echipamentul este ideal pentru utilizarea eficientă în spaţii înguste. Separat, producătorul german a primit o nominalizare şi pentru Proiectul Danfoss, în cadrul căruia au fost instalate trei serii de echipamente automate la depozitul Danfoss Power Electronics din Tinglev (Danemarca).

La categoria „Start-up-ul anului”, juriul a nominalizat nu mai puţin de 5 finalişti. Nimmsta va concura cu scanner-ul de mână HS 50, cu ecran tactil, care permite scarea rapidă a bunurilor ce trebuie picuite. Platforma Logistics Interchat, dezvoltată de compania spaniolă Oppidum Tic, ajută la rezolvarea problemelor de comunicare dintre transportatori şi angajaţii din zonele de încărcare-descărcare din depozite, asigurând menţinerea distanţării sociale.

Sistemul software SYNA.OS Logistics, al companiei germane Synaos, foloseşte tehnologia artificială pe bază de cloud pentru organizarea eficientă a activităţii din fabrici şi depozite. Transportorul automat de paleţi Volume WAVE, de la VOLUME Lagersysteme, este primul shuttle ultra-compact cu acces individual la spaţiile de depozitare cu densitate crescută, configurate cu culoare înguste. Cel de-al cincelea start-up înscris în competiţie este soluţia Waku Robotics, de la WAKU Sense, care eficientizează operarea în depozit şi capacitatea de utilizare a spaţiului disponibil.

Trofeele IFOY Award 2021 vor fi decernate pe 21 mai 2021, în cadrul unei ceremonii speciale, organizată în parteneriat cu LOGISTIK.Kurier şi Camera de Comerţ Austriacă.

Articole similare

Ad