Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Nooteboom lansează un trailer extensibil semi-jos ușor

Datorită nișei mai adânci pentru roțile echipamentelor, acesta permite și transportul încărcătoarelor cu roți mai mari și al dumperelor articulate de până la 39 t, ceea ce până acum se putea face doar cu un trailer jos.

Noul trailer OSDS-48-03V(EBW) face parte din programul SMART și are trei axe, din care una autoviratoare, platformă de încărcare extensibilă de 4.750 mm și sarcină utilă de până la 39 t la viteza de 80 km/h. Datorită unui concept nou, trailerul are o greutate proprie redusă, de numai 8.700 kg. Noul model este multifuncțional, se poate folosi și la transport de încărcături divizibile (deoarece la nevoie nișa roților se poate acoperi ușor, creând o podea complet plată), containere de 20′, 30′ și 40′ (deoarece sunt disponibile trei perechi de găuri pentru blocare intermediară), având și diverse sisteme de ancorare certificate TÜV, și mașini de construcții pe șine, iar distanța mică dintre prima și a doua axă, de numai 2.260 mm, contribuie la o manevrabilitate foarte bună. În plus, fiind produse în cadrul seriei SMART, acesta are un preț de achiziție cu 50% mai mic decât un trailer jos.

OSDS-48-03V (EBW) este foarte puternic, are șasiu robust și rezistent în timp inclusiv datorită acoperirii cu zinc, care-i crește și valoarea reziduală, și componente de la producători de top: picioare de sprijin Jost, axe SAF, iluminare Hella, anvelope Goodyear și sistem de frânare Wabco.

Trailerul are o echipare standard completă, ce include și console glisante în zona de încărcare, dar poate primi și opționale precum o axă liftantă, mese intermediare detașabile, cutie de scule pe gâtul de lebădă, inele de prindere pentru feribot, rampe și cutii de scule sub podeaua de încărcare.

Forma asimetrică a nișelor pentru roți face mai ușoară descărcarea echipamentelor, nișa de 400 mm adâncime are înclinare de numai 35 de grade și este echipată cu nervuri transversale din oțel, pentru aderență maximă la manevrarea echipamentului încărcat, iar poziția roților asigură o distribuție optimă a greutății între gâtul de lebădă și boghiul axei. Dimensiunile nișei pentru roți sunt potrivite pentru toate mărcile și tipurile comune de încărcătoare cu diferite diametre ale anvelopelor, greutăți și distanțe între axe: CAT 980K, Doosan DL500, Liebherr L586, Volvo L220G, Hitachi ZW370 sau Komatsu A500-6, echipamente grele și mari.

Nișa din față este creată prin extinderea podelei de încărcare, folosind un sistem culisant, iar spațiul poate fi adaptat la dimensiunea roților echipamentului și la ampatamentul acestuia. Pentru aderență foarte bună, platforma de încărcare este acoperită cu lemn dur, iar pentru încărcare și descărcare sunt disponibile mai multe tipuri de rampe, de la cele din aluminiu lungi de 2,4 m la cele de 5 m extensibile hidraulic automat.

Articole similare

Ad