Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noul Citan va fi lansat la final de august. Mercedes a prezentat un preview. Ce va avea în plus

Mercedes-Benz prezintă un teasing al noului Citan, generație ce urmează să fie lansată, în premieră, miercuri, 25 august 2021. Alături de varianta cu propulsor termic va fi lansată și varianta complet electrică – eCitan. Modelul poate fi comandat începând cu jumătatea lunii septembrie 2021.

Siguranța este un principiu de bază la Mercedes-Benz. Structura robustă a caroseriei (cu zonele sale de deformare care absorb energia) împreună cu cele până la șapte airbag-uri din dotarea standard și gama extinsă de sisteme moderne de asistență la condus contribuie la asigurarea acestui principiu. Toate acestea pot sprijini și ușura activitatea conducătorului auto în numeroase situații. La fel ca fratele său mai mare, Sprinter, și autoturismele de la Mercedes-Benz, noul Citan poate fi echipat opțional cu sistemul de infotainment operat intuitiv și autodidact, MBUX (Mercedes-Benz User Experience). În plus, Citan este pregătit să utilizeze mai multe servicii digitale de la Mercedes me connect. Ca urmare, utilizatorii vor fi întotdeauna conectați cu autovehiculul, indiferent de locul în care se află. Astfel, informațiile importante și funcțiile utile le sunt întotdeauna disponibile atât la bord, cât și în afara autovehiculului.

Der neue Citan The new Citan

„Atunci când am coordonat sistemele de asistență la conducere, scopul nostru a fost să implementăm filosofia Mercedes-Benz Cars în ceea ce privește intervențiile confortabile și armonioase și în cazul autovehiculului comercial,” spune Dirk Hipp, inginer șef Mercedes-Benz Small Vans. Intervenția  pe care clientul abia o observă se aplică în cazul ESP, dar și Hill Start Assist (Asistentul pentru pornirea în rampă) sau Crosswind Assist (Asistentul pentru vânt lateral).

Susținute de senzori radar și cu ultrasunete, dar și de camere, sistemele de asistență la conducere și parcare țin cont de trafic și împrejurimi și, dacă este necesar, avertizează sau asistă conducătorul auto. Ca și în cazul noilor generații ale Mercedes Clasa C și Clasa S, Active Lane Keeping Assist (Asistentul activ pentru menținerea benzii de rulare) poate acționa asupra direcției.

MBUX cu sistemul de control vocal „Hey Mercedes”

Cu procesoarele sale puternice, software-ul autodidact, ecranele de înaltă rezoluție și grafica strălucitoare, MBUX (Mercedes-Benz User Experience) a dus conducerea autovehiculelor la un nou nivel.

Mai multe versiuni ale MBUX sunt disponibile opțional pentru noul Citan. Punctele forte ale sistemului includ, de exemplu, conceptul intuitiv de operare folosind un ecran tactil de șapte inci sau butoane de control tactil pe volan, precum și sistemul hands-free prin conexiune Bluetooth și radio digital (DAB și DAB +). Navigația rapidă pe hard-disc poate fi operată convenabil folosind sistemul de control vocal „Hey Mercedes”.

Mercedes-Benz printre autovehicule comerciale de dimensiuni mici

Ușile glisante cu deschidere largă, atât pe partea stângă, cât și pe partea dreaptă a autovehiculului, precum și podeaua compartimentului de încărcare poziționată mai jos permit accesul ușor în interior și încărcarea autovehiculului. Pasagerii se pot bucura, de asemenea, de o călătorie confortabilă în Citan Tourer. Pe lângă funcționalitatea sa ridicată, autovehiculul oferă echipamente complete de siguranță și un nivel ridicat de confort la condus.

Noul Mercedes-Benz Citan și varianta sa de model complet electric – eCitan – vor fi lansate în premieră miercuri, 25 august 2021. Noul Citan poate fi comandat începând cu jumătatea lunii septembrie 2021.

Articole similare

Ad