Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noul VW Multivan poate fi comandat și în România

Noul Multivan se poate comanda și în România începând din această săptămână, anunță Volkswagen Autovehicule Comerciale. În varianta pe benzină 1.5 TSI 100kW, Multivan pleacă de la 41.448 de euro, tva inclus, și poate ajunge până la 58.410 de euro, tva inclus, în varianta Style eHyvrid 160kW.

Multivan se bazează pe gama Bulli, un concept complet nou care anunță intrarea într-o nouă eră, definită de electrificarea pe mai multe planuri a sistemelor de propulsie și începerea conducerii autonome. Multivan cu tracțiune față va fi disponibil cu două motoare TSI pe benzină, cu patru cilindri, supraalimentate. Acestea produc 100 kW / 136 CP și 150 kW / 204 CP. La acestea, anul viitor se va adăuga un motor diesel TDI cu patru cilindri  și o putere de 110 kW / 150 CP. În paralel cu sistemul de propulsie clasic, noul Multivan vine cu un sistem de propulsie plug-in hibrid ce are în denumire sufixul ‘eHybrid’. Puterea sistemului cu motor electric plus motor pe benzină supraalimentat (TSI): 160kW / 218CP. Datorită unei baterii litiu-ion de 13 kWh, Multivan eHybrid acoperă distanțele zilnice uzuale exclusiv prin propulsia electrică. Sistemul a fost conceput în așa fel încât modelul Multivan eHybrid să pornească în mod implicit cu alimentare exclusiv electrică și, prin urmare, să parcurgă în special deplasările scurte fără emisii. Numai la viteze de peste 130 km/h intervine și economicul motor TSI.

Toate versiunile de sisteme de propulsie sunt cuplate din standard cu o cutie de viteze cu ambreiaj dublu (DSG). Cutia de viteze DSG cu 6 trepte a variantei eHybrid este o cutie de viteze (DQ400E) dezvoltată special pentru sistemul de propulsie plug-in hibrid și formează împreună cu motorul electric o singură unitate. Cutia de viteze utilizată pentru versiunile TSI și versiunea ulterioară TDI este o cutie DSG cu 7 trepte. Pentru prima dată la Multivan, selectarea treptei se realizează electronic și astfel extrem de simplu, cu un mic buton selector de pe panoul de instrumente.

Volkswagen Vehicule Comerciale România a anunțat prețurile pentru această nouă versiune, ce poate fi comandată deja. În versiunea simplă, cu motor termic de 1.5 TSI și 136 CP, Multivan pornește de la un preț de 41.448 de euro, tva inclus. Cea mai scumpă versiune a sa este varianta hibridă, care, în funcție de configurări, poate ajunge la 58.410 de euro, tva inclus, pentru varianta eHybrid de 218 CP. Mai multe detalii AICI.

Articole similare

Ad