Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noul Volkswagen Amarok este un vehiculul multifuncțional, foarte eficient atât pe șosea, cât și pentru aplicaţii off-road. A fost proiectat și conceput în Germania și Australia, fiind produs în Africa de Sud. Este echipat cu peste 20 de sisteme noi de asistență pentru șofer şi servicii mobile online şi dispune de propulsoare eficiente, având cuplu motor ridicat, două tehnologii de tracțiune integrală şi accesorii personalizate, care fac din noul Amarok unul dintre cele mai versatile și bine echilibrate pick-up-uri din piaţă.

Volkswagen Vehiculele Comerciale (VWCV) a vândut peste 830.000 de unități din prima generație Amarok în Europa, Australia, Noua Zeelandă, Africa, Asia de Nord și America de Sud și Centrală, iar acum propune generaţia următoare, mai mare, mai puternică, mai spectaculoasă.

Noul pick-up se lansează în variantele de specificații „Amarok”, „Life” și „Style”, precum și versiunile de top „PanAmericana” (stil off-road) și „Aventura” (stil exclusiv), cu o cabină dublă cu patru uși (DoubleCab) și cu două uși cu o singură cabină (SingleCab).

Având 5.350 mm lungime, noul Amarok îl depăşeşte cu 96 mm pe predecesorul său. În plus, ampatamentul de 3.270 mm reprezintă o creștere cu 173 mm. Acest lucru oferă mai mult spațiu, în special pe al doilea rând de scaune al cabinei duble și, foarte important, conferă capacităţi de off-road îmbunătățite, datorită unghiurilor de apropiere mai bune. Pe mai multe pieţe, Amarok va avea tracțiune integrală ca standard, precum şi o adâncime de vad mult mai mare, pentru a conduce pe teren apos (de la 500 la 800 mm).

Patru motoare turbo diesel (TDI) și unul pe benzină (TSI) au fost dezvoltate pentru noul Amarok. Cele cinci propulsoare au în comun eficiența și nivelurile ridicate de cuplu. Pentru specificația de bază este disponibil un TDI cu patru cilindri și 2,0 l, care furnizează 150 sau 170 CP. Acelaşi motor TDI de 2,0 l, cu bi-turboalimentare, dezvoltă 204 sau 209 CP, în funcție de piață, iar versiunea de top este propulsorul V6 de 3,0 l, de 241 sau 250 CP. Paleta de motorizări este completată de propulsorul turbo pe benzină de 2,3 l şi 302 CP.

Începând cu varianta de 209 CP, toate versiunile Amarok vor intra pe piață cu o nouă cutie de viteze automată cu 10 trepte în configuraţie standard, iar pentru motorul de 204 CP, aceasta va fi disponibilă opțional. Noua transmisie cu 10 trepte înlocuiește versiunea cu 8 trepte a modelului predecesor. În plus, vor exista transmisii automate cu 6 trepte și cutii de viteze manuale cu 6 sau 5 trepte, pentru diverse motorizări.

Pe multe piețe, Amarok este furnizat standard cu tracțiune integrală (4MOTION). În funcție de regiune și motor, vor exista două sisteme 4MOTION diferite: unul cu tracțiune integrală selectabilă în funcție de situația dată și unul cu tracțiune integrală permanentă. Tehnologia sistemului de propulsie şi până la 6 moduri diferite de conducere ajută șoferul într-o varietate de situații, asigurând că noul Amarok este capabil să stăpânească orice teren și, în funcție de versiunea motorului, i se permite să tracteze până la 3,5 t. Noul Amarok va fi disponibil pe primele pieţe la finele acestui an.

În urma lansării cu succes a modelului Multivan complet reproiectat de la Volkswagen Autovehicule Comerciale, gama este acum extinsă prin adăugarea unei variante turbodiesel (TDI) cu cuplu mare și emisii reduse.

În toamna anului trecut, Volkswagen Vehicule Comerciale a adus pe piață un adevărat vehicul polivalent. Pe lângă flexibilitatea deosebită din interiorul noului Multivan, sistemele inteligente de asistență pentru șofer și serviciile online complete, caracteristicile distinctive ale vehiculului includ confortul de rulare și sistemele de propulsie inovatoare. Acum, Volkswagen Vehicule Comerciale extinde portofoliul de sisteme de propulsie prin adăugarea unui motor modern cu aprindere prin compresie.

Motorul cu 4 cilindri și injecție directă de 1.968 cmc provine din gama EA288evo și dezvoltă un cuplu maxim de 360 Nm (de la 1.600 la 2.750 rpm). La fel ca și variantele cu propulsie hibridă plug-in sau cu motor pe benzină, Multivan 2.0 TDI cu tracțiune față este combinat standard cu un DSG cu 7 trepte.

Acest motor diesel modern utilizează ceea ce se numește dozare dublă. Prin utilizarea a 2 catalizatori SCR și a unui proces de injecție dublă de AdBlue, acesta reduce emisiile de oxizi de azot (NOx) cu până la 80%. Această tehnologie reduce, de asemenea, emisiile de CO2 și face ca motorul să fie mai receptiv. La fel ca toate versiunile din linia de modele, noul Multivan îndeplinește noul standard de emisii Euro 6D-ISC-IDM.

Un coeficient de rezistență la înaintare scăzut de 0,30 și o greutate mult redusă în comparație cu modelul anterior îmbunătățesc performanțele de conducere ale noului Multivan și reduc consumul de combustibil. Viteza sa maximă este, de exemplu, de 190 km/h, iar consumul de combustibil (mixt) de 5,4-5,3 l la 100 km [ceea ce echivalează cu 143-140 g CO2/km (clasa de eficiență A-A+)]. În combinație cu rezervorul de combustibil de 58 litri, acest lucru facilitează astfel autonomii de aproximativ 1.000 km fără nicio oprire pentru alimentare.

Noul Multivan TDI poate tracta remorci cu o greutate de până la 2.000 kg; cea mai mare greutate totală admisă în sarcină este de 4.850 kg, cu o încărcătură de până la 807 kg.

Ceea ce este acum cea de-a patra variantă a sistemului de propulsie a Multivan este disponibilă atât cu o supraînălțare spate scurtă, cât și ca versiune lungă cu 5, 6 sau 7 locuri. De asemenea, o noutate este opțiunea de a avea o combinație de cinci scaune individuale în compartimentul pentru pasageri cu funcție față în față.

Prețurile pentru noul Multivan TDI, cu specificațiile sale deja cuprinzătoare de fabrică, pornesc de la 48.748,35 euro, inclusiv cu cutie de viteze cu dublu ambreiaj cu 7 trepte, ca dotare standard.