Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volkswagen se bucură pentru al treilea trofeu IPUA

Este vorba despre Amarok: un premiu foarte special tocmai a fost acordat în cadrul salonului de logistică și transport Solutrans 2023 de la Lyon. IPUA, prescurtare de la “International Pick-up Award”, este acordat doar o dată la doi-trei ani. Iar noul Amarok de la Volkswagen Vehicule Comerciale a primit acest premiu pentru a treia oară după 2011 (pentru anii 2012 și 2013) și 2017 (pentru anii 2018 și 2019). De data aceasta, Amarok împarte primul loc cu partenerul său de cooperare Ford și cu modelul său Ranger pentru anii 2024 și 2025.

“Triplu”: “International Pick-up Award”, acordat de juriul format din jurnaliști din domeniul transporturilor, revine pentru a treia oară noului Amarok de la Volkswagen Vehicule Comerciale (VWCV). Noul model, dezvoltat în colaborare cu partenerul Ford și disponibil pe primele piețe din întreaga lume de la sfârșitul anului 2022, a impresionat juriul internațional format din 20 de membri în timpul testelor de anul acesta, desfășurate în luna octombrie în Grecia continentală

În urma testelor de grup IPUA 2023, desfășurate luna trecută în Grecia, noul Amarok a impresionat. Deși este un proiect de colaborare, echipa de design VWCV a reușit să mențină stilul unic al companiei și trăsăturile de condus, lucru pe care clienții îl vor mărturisi”, explică Jarlath Sweeney, președinte și președinte al juriului IVotY și IPUA, precum și jurnalist auto din Irlanda. “La această a șaptea ediție a IPUA, noua generație Amarok își adaugă titlurile câștigate în 2011 și din nou în 2017, cu versiunea îmbunătățită”, continuă Sweeney. Prin urmare, Amarok a câștigat întotdeauna cu cel mai recent model – în primul, al patrulea și acum al șaptelea test de pick-up al juriului internațional IPUA în 2023.

“Amarok este un pick-up care oferă performanțe fiabile atât pe șosea, cât și în afara acesteia. A impresionat juriul în ambele cazuri. Premiul “International Pick-up Award” pentru 2024 și 2025 înseamnă că Amarok a obținut deja “tripla” în doar 14 ani de producție. Această demonstrație de încredere onorează întreaga echipă de la Volkswagen Vehicule Comerciale. Dorim să vă mulțumim!”, a declarat Karl Bernqvist, membru al Consiliului de Administrație al mărcii, responsabil pentru Achiziții la Volkswagen Vehicule Comerciale, la ceremonia de premiere de la Lyon. Peste 1.300 de invitați au fost invitați la dineul de gală din cadrul salonului Solutrans.

În 2023, noul pick-up este acum disponibil la comandă pe majoritatea piețelor și se află deja de multe ori pe drumuri – și, dacă este necesar, bineînțeles, și în afara drumurilor bătute. Cererea pentru modelele Amarok este, în unele cazuri, mai mare decât oferta disponibilă în timpul fazei de accelerare a producției. Pe unele piețe, Amarok și unele dintre variantele sale de model sunt deja epuizate pentru 2023. Noul Amarok este construit exclusiv la uzina Silverton din Africa de Sud.

Volkswagen Vehicule Comerciale aduce noul pick-up în Germania și în Europa în cinci serii de modele ca vehicul diesel TDI cu patru variante de motor/cutie de viteze; versiunile pe benzină, modelele cu cabină simplă și variantele diesel mai mici sunt, de asemenea, disponibile pe alte piețe din afara Europei.

În funcție de echipare, peste 25 de sisteme de asistență, afișaje cu ecrane de până la 12,3 inch, un amestec practic de comenzi digitale și analogice și materiale de înaltă calitate asigură o senzație de clasă premium la bordul noului Amarok. Datorită unei sarcini utile de până la 1,19 tone, a unei greutăți maxime a remorcii de până la 3,5 tone și a unui design îmbunătățit al cutiei de marfă, noul Amarok stăpânește orice sarcină imaginabilă la locul de muncă și în timpul liber.

Noul Amarok este oferit în cinci serii de modele: Amarok, Life și Style, plus versiunile de top PanAmericana (stil off-road) și Aventura (stil exclusivist). În Europa, noul Amarok este conceput ca un pick-up cu patru uși și cabină dublă. Cu o lungime de 5.350 mm, noul Amarok este cu puțin sub 10 centimetri mai lung decât predecesorul său. Un ampatament de 3.270 mm reprezintă o creștere de 173 mm. Acest lucru oferă și mai mult spațiu în cabina dublă.

Tehnologia și noile echipamente cu numeroase sisteme de asistență și imagini cu camere de 360 de grade facilitează, de asemenea, conducerea off-road. Vehiculul are acum o adâncime de vad de 80 cm, în loc de 50 cm, cum era până acum. La acest lucru contribuie și consolele mai scurte și, nu în ultimul rând, combinațiile puternice de motor/cutie de viteze.

Sunt disponibile versiuni turbodiesel de 2,0 litri cu o putere de 125 și 151 kW, precum și o versiune diesel cu șase cilindri de 3,0 litri și 177 kW. În funcție de seria de modele, noul Amarok este disponibil fie cu o cutie de viteze manuală cu șase trepte, fie cu o cutie de viteze automată cu zece trepte. Motoarele TDI în linie și în V livrează un cuplu între 405 și 600 Nm. Toate modelele sunt echipate standard cu tracțiune integrală 4MOTION, fie ca tracțiune integrală cu cuplare (2H, 4H, 4L), fie ca tracțiune integrală cu cuplare extinsă (4A, 2H, 4H, 4L). Aceste versiuni de vârf de gamă oferă o distribuție variabilă și, astfel, automată a puterii între puntea față și cea spate prin intermediul unui ambreiaj multiplă. Prin urmare, noul Amarok are suficientă putere pentru a trage încărcături mari sau pentru a avansa chiar și pe terenuri dificile din pădure sau de șantier. Noul Amarok este lansat în Germania la un preț net de 39.598,00 euro (47.121,62 euro cu TVA inclus) în versiunea de bază. Însoțitorul superior de zi cu zi este deja echipat cu faruri cu LED, volan multifuncțional, afișaj dinamic al semnelor rutiere, sistem de infotainment de 10 inchi, Park Distance Control în spate cu frânare de manevră și sistem de camere de luat vederi în spate.

Citește și:

Articole similare

Ad