Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mai multă siguranță, mai mult confort, același nivel de preț: de astăzi începe pre-vânzarea noului Crafter

Pre-vânzările pentru noul Crafter încep astăzi în Germania, iar primele vehicule ale noului model vor ajunge în dealeri începând din vară. Pentru lansare, două motoare TDI în combinație cu o cutie de viteze manuală cu șase trepte sunt deja disponibile în numeroase variante de caroserie. În ciuda unui echipament de siguranță mai cuprinzător și a mai multor caracteristici de confort care ușurează munca de zi cu zi în noul Crafter, prețurile rămân la nivelul modelului predecesor.

Volkswagen Vehicule Comerciale (VWCV) își modernizează van-ul de mari dimensiuni – Crafter. Linia de produse de succes a primit o actualizare tehnică cuprinzătoare. Aceasta include un nou sistem de infotainment cu afișaj independent, precum și Digital Cockpit combinat cu un volan multifuncțional în echipare standard. Acesta oferă o utilizare intuitivă, aplicații de ultimă generație și un grad ridicat de personalizare, iar opțional dispune de asistentul vocal digital IDA cu integrare ChatGPT. Există, de asemenea, mai multe comenzi electronice noi, cum ar fi frâna de parcare electronică cu funcție Auto Hold și selectorul pentru cutia de viteze automată cu 8 trepte opțională, comenzile pentru funcțiile de iluminare, panourile de butoane din zona consolei centrale și toate gurile de ventilație.

Gama de noi sisteme de asistență standard și opționale ridică linia de produse Crafter la un nou nivel. Acum, la bordul mașinii se află întotdeauna, ca dotare standard, Front Assist (frânare de urgență autonomă, inclusiv detectarea bicicliștilor și a pietonilor), Lane Assist (sistem de menținere a benzii de rulare), afișaj dinamic al indicatoarelor rutiere, un limitator de viteză și sistem acustic de control al distanței de parcare pentru zona din spate. Travel Assist va fi oferit pentru prima dată ca opțiune pentru Crafter. Acest sistem combină Adaptive Cruise Control (ACC) pentru accelerare și frânare automată și Lane Assist. Acesta sporește confortul și siguranța, în special în cazul călătoriilor lungi. În combinație cu Travel Assist, acum este introdus în Crafter și sistemul Emergency Assist (frânare automată și manevră pe marginea drumului până la oprire). Nou și standard la Crafter cu o greutate totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone (N2): un sistem de informare a unghiului mort care avertizează șoferul cu privire la pietonii și bicicliștii sau conducătorii de scutere care se află în unghiul mort din lateralul vehiculului atunci când se circulă în traficul urban (0-30 km/h). De asemenea, nou și standard pentru modelele de peste 3,5 tone: un sistem de informare la plecarea de pe loc (informează șoferul, atunci când pleacă de pe loc, dacă există pietoni în fața Crafter). Acest sistem poate fi comandat ca opțiune pentru vehiculele cu o greutate totală maximă autorizată de până la 3,5 tone (N1).

La începutul vânzărilor preliminare ale Crafter, vor fi disponibile două motoare TDI cu o putere de 103 kW sau 130 kW, cutie de viteze manuală cu șase trepte și tracțiune față. Alte variante de propulsie – inclusiv versiuni cu o cutie de viteze automată cu 8 trepte și/sau tracțiune integrală și, de asemenea, cu tracțiune pe spate – vor urma în lunile următoare. Variantele de caroserie disponibile în prezent includ furgoneta cu plafon normal și două variante cu plafon înalt, două ampatamente și trei lungimi ale vehiculului (de la 6,0 la 7,4 metri), precum și modelele cu cabină simplă și șasiu. La fel ca predecesorul său, noul Crafter oferă o gamă largă de tipuri de caroserii diferite: de la furgonete închise la cabină simplă și cabină pentru echipaj ca modele dropside și șasiu, precum și caroserii cu cutie și basculante. Prețurile noului Crafter încep în Germania de la 44.440 euro (plus TVA) pentru versiunea Crafter 35 panel van cu acoperiș normal, motor TDI de 103 kW și cutie de viteze manuală. Prețurile pentru versiunea corespunzătoare cu motor TDI de 130 kW încep de la 46.155 de euro. Șasiul cu cabină simplă pornește de la 41.545 de euro (net). Acest lucru înseamnă că prețurile pentru noul model rămân la același nivel cu cele ale predecesorului său, în ciuda echipamentelor de siguranță semnificativ îmbunătățite și a mai multor caracteristici de confort. Dealerii germani vor începe să accepte comenzi, iar primele livrări vor avea loc în vară.

Articole similare

Ad