Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement

Noutati pe toate gamele si utilajul numarul 1.000.000

JCB, unul dintre cei mai mari producatori de utilaje la nivel mondial, si-a innoit gama de motoare, astfel incat sa corespunda noilor standarde de poluare care „ameninta” Europa. In acelasi timp insa nu scapa din ochi nici evolutia de pe piete aflate in curs de dezvoltare, cum ar fi Rusia sau Orientul Mijlociu, unde cererile sunt consistente, dar si nevoile constructorilor, specifice. Astfel, pe mai multe game de produse au fost lansate versiunile „heavy-duty”.
 

Cu prilejul unui eveniment organizat luna trecuta la Rocester, Staffordshire (Marea Britanie), JCB si-a etalat gamele de utilaje (fiecare cu noutatile ei), noul propulsor de 7,2 l, precum si echipamentul cu numarul 1.000.000 care a iesit de pe linia de productie.

Constructorul britanic JCB a prezentat cu mandrie utilajul cu numarul un milion care a iesit de pe linia de productie in cadrul unui eveniment organizat luna trecuta la sediul central din Rocester, Staffordshire (Marea Britanie), la care au participat sute de invitati, clienti, angajati si reprezentanti ai presei de specialitate. Echipamentul cu numarul un milion, un excavator pe senile JS220 de 22 t, argintiu stralucitor, a fost expus in zona de receptie a centrului JCB, care se intinde pe o suprafata de peste 900 m2 si are in total 207 ferestre. Fiecare fereastra este acoperita partial cu cate o imagine diferita, toate impreuna constituind un puzzle urias, la executia caruia au fost necesare 50 de ore de munca. „A fost nevoie de mai mult de 67 de ani pentru ca JCB sa produca utilajul un milion. Incredibil este faptul ca o treime dintre toate echipamentele au fost construite in ultimii sase ani. Astfel ca, cel mai probabil, pana la doua milioane nu va mai trece tot atat de mult timp. Pentru noi reprezinta o mare realizare”, a declarat Sir Anthony Bamford, presedintele JCB.
Cu prilejul evenimentului, constructorul britanic a prezentat peste 100 de utilaje inovatoare, pe care le-a pus la treaba intr-un spatiu special amenajat pentru teste, si a oferit detalii despre caracteristicile tehnice si dotarile acestora.

Loadall 540-200, cel mai greu incarcator JCB cu brat telescopic
JCB si-a extins gama de incarcatoare frontale cu brat telescopic, odata cu lansarea celui mai greu model al seriei, Loadall 540-200, care poate ridica greutati de pana la 5 t la maximum la 20 m, cu 3 m mai mult decat cel mai apropiat utilaj similar JCB. Bratul este special proiectat pentru domeniul constructiilor, fiind realizat din material usor si rezistent, menit sa sporeasca performantele utilajului la inaltime. De asemenea, este realizat din cinci sectiuni a caror extensie se realizeaza proportional, cu ajutorul unui lant pre-lubrifiat, astfel incat lungimea totala a echipamentului sa fie cat mai redusa si manevrabilitatea, maxima. Vizibilitatea inainte este foarte buna, permitand schimbari rapide si usoare de directie. Si, pentru a spori stabilitatea atunci cand se lucreaza la inaltimi mari, pilonii stabilizatori sunt montati in partea din fata.

Articole similare