Anul acesta un autotractor Scania, expus cu semiremorcă basculabilă de la Otto Trailers, deţinută de firma clujeană Corretto, a luat Premiul de Popularitate, acordat în funcţie de voturile vizitatorilor festivalului Truck Tunning Art, stimulaţi să voteze cu diferite acţiuni de participare la tombole sau cu bilete de acces gratuit la spaţiul de joacă pentru copii.
Corretto are o flotă de 60 de camioane, dintre care cinci au fost prezentate la Festivalul de camioane tunate de la Alba Iulia. Fiecare vehicul a fost presonalizat diferit, în funcție de mesajul pe care a dorit să îl transmită administratorul Ionuţ Sopon. Deşi unele autotractoare pentru transport de marfă generală erau mai împodobite la interior sau exterior, fiind premiate de juriul TTA la Best Exterior şi Best Interior, camionul Scania Pitbull a atras privirile vizitatorilor prin alura sa impunătoare, luând, în final, Premiul de Popularitate, cea mai importantă distincţie a competiţiei, întrunind preferinţele celui mai pretenţios „juriu”, format din toţi vizitatorii care au ales să şi voteze.
Istoria „temei” transformării basculantei derivă de la primul câine de rasă primit de Ionuţ Sopon, un pitbull. Deși această rasă este criticată de mulți, fiind considerată agresivă, proprietarul companiei de transport Corretto a rămas impresionat de tenacitatea și perseverența acestor câini, de aici venind și sursa de inspirație în tunarea camionului Scania Pitbull.
Încă de la combinația exterioară de culori – predominant gri cu negru – camionul amintește de câinele pitbull al lui Ionuţ Sopon (singura diferență fiind că în realitate patrupedul a avut alb în loc de negru, doar că ar fi fost prea multe culori pe caroserie). Și, pentru mai mult efect, pentru elementele de design, stopuri etc. s-a optat pentru portocaliu.
Vehiculul, fabricat în 2017, este echipat cu un motor de 730 CP, care, în urma tunning-ului, ajunge până la 850 CP. Toate accesoriile (inclusiv grila iluminată cu tub neon pe timpul nopții) sunt produse in-house, iar câteva au fost achiziționate din Italia. De altfel, piața italiană a reprezentat încă de la început o sursă de inspirație în ceea ce privește tunning-ul, design și calitatea materialelor folosite.
Pentru scaunul șoferului s-a ales un model Recaro, foarte confortabil în timpul operațiunilor zilnice, iar detaliile la interior sunt de calitate, cu capitonaje și inserții de piele, iluminare LED etc. „Este nevoie de multă implicare în activitatea de tunning de camioane. Se găsesc specialiști și în România, doar că aceștia trebuie susținuți cu materiale de calitate, iar aici Italia este cea mai bună piață pentru aprovizionare. Desigur, nu toate camioanele din flotă sunt personalizate la fel ca Pitbull, dar ori de câte ori avem ocazia să intervenim cu ceva asupra vehiculelor din flotă alegem să le facem remarcabile.“
Camionul Pitbull este în operare zilnică, fiind condus de un șofer cu experiență al Corretto de asemenea, pasionat de vehiculele grele. „Este o satisfacție pentru șoferi să primească camioane excepționale, pe lângă plăcerea de a conduce având și satisfacția aprecierii muncii lor. Și chiar este o competiție între ei pentru a primi cele mai bune vehicule din flotă. Din păcate, foarte puțini oameni mai sunt pasionați, dornici să exploateze cât mai bine vehiculul, să obțină nu doar un consum redus de combustibil, ci să îl și întrețină, astfel încât să necesite cât mai puține reparații. Cei mai mulți acum sunt axați spre cantitate și nu spre calitate. Îi vezi conducând desculți sau în papuci, nu țin curățenie în vehicul și chiar este păcat. Pe de altă parte, este important ca inițiativa să pornească din partea managementului companiei de transport, care trebuie să pună la dispoziția șoferului camioane curate“, a explicat Ionuţ Sopon.
Fără a fi făcută vreo diferență în privința tariful de transport, clienții admiră munca și dedicarea echipei Corretto în a avea vehicule deosebite, personalizate.