Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Olanda va construi noi locuri de parcare pentru 2.400 de camioane

Guvernul olandez a alocat 63 de milioane de euro pentru construirea a 2.400 de locuri de parcare pentru parcarea în siguranță a camioanelor în provincia Limburg. Ziarul olandez 1 Limburg relatează că aceste locuri de parcare vor fi adiacente la stațiile de benzină existente.

Guvernul a ales această provincie – cea mai sudică din țară și situată la granița cu Belgia și Germania – deoarece se află de-a lungul celei mai importante axe rutiere dintre portul Rotterdam și destinațiile germane pentru containere. Parcările vor trebui să fie împrejmuite și păzite și vor trebui să aibă facilități de catering și toalete pentru șoferi. În schimb, operatorul va putea percepe taxe pentru parcare.

În prezent, sute de camioane sunt parcate de-a lungul drumurilor din Olanda, situație pe care administrația locală a raportat-o guvernului național și a cerut o soluție pentru imbunătăţirea condiţiilor de parcare a TIR-urilor. Pe lângă riscurile legate de siguranța traficului, această situație creează oportunități pentru furtul de bunuri, traficul de imigranți și de droguri, prostituție, precum și plângeri din partea locuitorilor.

Articole similare

Ad