Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Olandezii nu au buget pentru mai multe controale în trafic, ceea ce favorizează străinii

Planul pe termen lung al Inspectoratului Olandez de Transport (ILT) arată că numărul de controale în trafic nu are șanse să crească în anii următori din cauză că bugetul instituției nu prevede mai mult personal. Iar asta nu este deloc bine, consideră asociația de transport și logistică TLN.

Concret, planul pentru 2022-2026 arată că ILT vrea să sporească șansele ca firmele ce au comis abateri să fie prinse prin sporirea numărului de controale digitale, care au început deja anul trecut. Cu ajutorul informațiilor pe care instituția le conectează prin aceste acțiuni de control, ea speră să depisteze eficient companiile care nu respectă normele structurale. În plus, ILT încearcă să ajungă în cele din urmă la numărul de zile lucrătoare obligatorii care trebuie verificate, cum s-a convenit în Europa.

TLN se așteaptă ca această formă de aplicare să contribuie la creșterea conformității cu legile și reglementările, dar atrage atenția asupra faptului că acest lucru se va aplica în special transportatorilor olandezi – firmele din alte țări nu sunt verificate digital. Asociația a fost preocupată în ultimii mulți ani de faptul că șansele de a prinde contravenienți sunt mici și constată că pe viitor vor crește doar șansele de a depista firmele și vehiculele olandeze care nu respectă legea, nu și pe cele străine, „ceea ce nu este de dorit“.

TLN militează de mult pentru întărirea efectivelor care fac controale în trafic și ar vrea să vadă un plan specific de înăsprire a regulilor pentru vehiculele străine, așa cum cere și Pachetul Mobilitate.

Articole similare

Ad