Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Operatorii de transport public din Franta au nevoie de sprijinul guvernului daca se doreste reluarea activitatii

Intr-o scrisoare trimisa primului ministru francez Edouard Philippe, operatorii de transport de persoane SNCF, RATP, Keolis si Transdev explica faptul ca nu sunt inca pregatiti sa reinceapa activitatea in deplina siguranta, desi ziua de 11 mai, cand guvernul a prevazut redeschiderea, este atat de aproape. Si de aceea este nevoie de sprijin din partea statului.

Firmele arata ca, dupa mai multe zile de munca si de analiza, au ajuns la concluzia ca nu dispun de mijloacele materiale si umane care sa permita respectarea distantei fizice in mijloacele de transport si in statii, deoarece asta ar presupune reducerea capacitatii cu 10-20%, iar in caz de aglomeratie riscurile de oprire a acestui serviciu pot genera probleme foarte mari si tensiuni sociale din partea personalului, mergand pana la actiuni in instanta.
 
De aceea, pentru a face fata in conditiile reinceperii activitatii, managerii firmelor cer mobilizarea fortelor de ordine nationale si municipale, pentru dirijarea fluxurilor de calatori.
 
In absenta masurilor de sprijin pe care le solicita, aceste companii ameninta cu oprirea transporturilor publice, care sunt totusi indispensabile pentru iesirea din izolare si reinceperea activitatii economice, pe care le doreste guvernul. 

Articole similare

Ad