Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad

Pachetul Mobilitate 1: Comisia Europeana aloca 60 de milioane de euro pentru parcari securizate

Comisia Europeana s-a angajat recent sa investeasca 60 de milioane de euro pentru imbunatatirea retelei de parcari securizate (SSTPAs) pe intreg teritoriul UE. Printre prioritatile acestei investitii se numara crearea de noi parcari securizate la fiecare 100 de km de-a lungul retelei transeuropene de transport TEN-T, alaturi de imbunatatirea securitatii si serviciilor celor existente.
Potrivit unui studiu efectuat de Comisia Europeana in spatiul comunitar exista la momentul de fata un deficit de 100.000 de locuri de parcare, care ar trebui adaugat celor aproximativ 300.000 de locuri de parcare existente. Din acest total, in jur de 7.000, adica sub 3%, sunt parcari certificate ca fiind sigure.

Reprezentantii Uniunii Internationale a Transportului Rutier (IRU) au colaborat anul trecut cu Comisia Europeana la elaborarea unui studiu care a dezvaluit ca lipsa parcarilor securizate este o ingrijorare majora a UE, peste 90% dintre soferii si operatorii de transport chestionati afirmand ca numarul actual de locuri de parcare este insuficient. Studiul a definit si nivelul de securitate si cel al serviciilor pe care o parcare trebuie sa il atinga pentru a obtine statutul de parcare sigura.
Standardele, sustinute puternic de IRU, au fost adoptate de grupul de experti al Comisiei Europene in iunie 2019 si vor constitui baza pentru noua schema de finantare.
Vestile de la Comisia Europeana reprezinta un pas important pentru indeplinirea tintelor Pachetului de Mobilitate, care interzice efectuarea pauzei normale saptamanale in cabina camionului. Din totalul celor 60 de milioane de euro, o treime va fi destinata pentru proiectul Connecting Europe Facility, in timp ce 40 de milioane de euro vor fi sub fondul de coeziune. In total, Comisia a anuntat ca va dispune de fonduri in valoare de 1,4 miliarde de euro pentru dezvoltarea retelei europene de infrastructura.
Sursa foto: inter-truck.eu

Articole similare

Ad