Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Până la 280 de autobuze electrice pentru transportul public din Italia. Rampini câștigă licitația Consip.

Carosierul italian Rampini S.p.a. a câștigat licitația organizată de Consip pentru furnizarea a până la 280 de autobuze electrice de 8 m lungime, finanţate prin PNRR.

Modelul Eltron, produs la fabrica Rampini din Passignano sul Trasimeno (PG), este singurul midibus electric „made in Italy”, fiind disponibil în versiuni cu 2 sau 3 uși, cu o lățime de 2,2 metri și o capacitate de până la 48 de pasageri.

Eltron este propulsat de un motor electric de 230 de kW, iar bateriile, având capacitate de 280 kWh, asigură o autonomie de peste 200 km.

„Licitația Consip, finanțată cu fonduri PNRR, reprezintă o oportunitate unică pentru o adevărată tranziție energetică în sectorul transportului public. Este o mândrie pentru noi să contribuim la această tranziție oferind autobuze fabricate exclusiv în Italia. Modelul Eltron reprezintă o concentrare de tehnologie, care servește protejării mediului. Astăzi, culegem roadele investițiilor pe care le-am făcut de-a lungul anilor pentru a moderniza producția și a deveni o forță de reactivare a producției industriale în Italia“, a declarat inginerul Franco Rampini, președintele Rampini S.p.a. Contractul cadru va fi activ până în iunie 2023 și permite administrațiilor publice să achiziționeze autobuze cu sau fără cerințe specifice legate de culori, echipamente suplimentare, configurația salonului pasagerilor, dispozitive de siguranță la bord etc.

Articole similare

Ad