Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Parlamentul European impune introducerea ca standard a tehnologiilor de siguranta pe vehicule

Asociatia Producatorilor Europeni de Automobile (ACEA) saluta votul Parlamentului European privind revizuirea Regulamentului privind siguranta generala, care impune ca tehnologiile de siguranta sa fie incluse ca standard in noile vehicule.
Votul Comitetului de Protectie a Consumatorilor si pietei interne (IMCO) marcheaza un pas important spre adoptarea acestei legislatii. „Salutam disponibilitatea deputatilor europeni de a intra rapid in negocierile interinstitutionale privind aceasta legislatie esentiala pentru imbunatatirea continua a sigurantei rutiere“, a declarat secretarul general al ACEA, Erik Jonnaert.

ACEA sustine o serie de masuri votate de IMCO privind siguranta, inclusiv cea care cere ca toate autoturismele noi sa fie echipate cu sistem de franare autonoma de urgenta (AEB),cu  sisteme de detectare  a starii de somnolenta si sisteme de avertizare privind iesirea din banda sau de oprire de urgenta.
Insa producatorii auto sunt ingrijorati de timpul propus intre intrarea in vigoare a Regulamentului si momentul in care acesta se aplica, timp care ar trebui aliniat in mod pragmatic cu timpul de dezvoltare a produsului, solicitand un interval de cel putin 36 de luni inainte de aplicare, avertizeaza ACEA. „In pofida unei cresteri de trei ori a traficului, siguranta rutiera in Europa s-a imbunatatit semnificativ in ultimii 30 de ani. Mentinerea acestei tendinte este importanta pentru o industrie care se mandreste cu proiectarea, producerea si vanzarea de vehicule sigure, probabil intr-una din cele mai exigente piete din lume“, a mai spus Erik Jonnaert.

Articole similare

Ad