Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Pentru Kuehne+Nagel primul trimestru din 2024 vine cu profituri în scădere, odată cu intensificarea măsurilor de reducere a costurilor

Începutul anului financiar 2024 a fost caracterizat de o tendință de ușoară îmbunătățire a cererii de servicii de transport în domeniul logisticii maritime și aeriene. Cifra de afaceri netă a Grupului Kuehne+Nagel în primul trimestru al anului 2024 s-a ridicat la 5,5 miliarde CHF, cu un EBIT de 376 milioane CHF și un profit înainte de minorități de 278 milioane CHF. Rezultatele au fost în general mai mici și au fost influențate de efectele negative ale cursului de schimb de 3% în raport cu anul precedent.

Rata de conversie, care descrie raportul dintre EBIT și profitul brut pentru grup, s-a situat la 18% în primul trimestru din 2024, semnificativ mai mare decât valoarea de 12% din primul trimestru din 2019, înainte de Covid, de 12%. În general, cifrele sunt peste nivelurile corespunzătoare de dinaintea pandemiei.

Stefan Paul, CEO al Kuehne+Nagel International AG: “Într-un mediu dificil, Kuehne+Nagel a început anul comercial 2024 cu rezultate solide, dar mai mici față de anul precedent. Concentrarea noastră pe eficiență și structurile raționalizate ne-au permis să reducem costurile pe unitate cu 12% în logistica maritimă și cu 14% în logistica aeriană. Prin renunțarea la structura regională, am pus bazele unei creșteri ulterioare și am permis un acces mai direct la clienții noștri din întreaga lume. În plus, ne-am consolidat oferta pentru clienții noștri din Asia de Sud-Est prin achiziția strategică a City Zone Express, un furnizor de servicii de logistică rutieră cu sediul în Penang, Malaezia.”

Cifra de afaceri netă a Sea Logistics în primul trimestru al anului 2024 s-a ridicat la 1,9 miliarde de franci elvețieni, cu un EBIT de 197 de milioane de franci elvețieni. Rata de conversie a fost de 39%. Volumul de marfă maritimă a atins un milion de TEU până la sfârșitul lunii martie 2024. În primele trei luni ale anului, segmentul de afaceri a înregistrat o creștere a volumului de 1,5% de la an la an.

În plus, platforma de vizibilitate Seaexplorer a fost extinsă pentru a include programe pentru transporturile cu încărcătură mai mică decât cea a containerelor (LCL). În contextul crizei de la Marea Roșie, clienții și-au optimizat cu succes planificarea transportului folosind informațiile în timp real furnizate de Seaexplorer.

Cifra de afaceri netă a Air Logistics în primul trimestru al anului 2024 s-a ridicat la 1,6 miliarde de franci elvețieni, cu un EBIT de 94 de milioane de franci elvețieni. Rata de conversie a fost de 24%. Volumul transportului aerian de marfă a ajuns la 491.000 de tone la sfârșitul lunii martie 2024, cu 3,4% mai mare decât în anul precedent.

O nouă zonă cu temperatură controlată a fost adăugată la poarta de logistică aeriană a Kuehne+Nagel de la Aeroportul JFK din New York, acoperind un spațiu total de depozitare de 7.200 mp. Această locație joacă un rol crucial în dezvoltarea în continuare a logisticii în domeniul sănătății în Statele Unite.

Cifra de afaceri netă a Road Logistics în primul trimestru al anului 2024 s-a ridicat la 860 de milioane de CHF, cu un EBIT de 30 de milioane de CHF. În această perioadă, au fost procesate aproximativ 5,6 milioane de comenzi.

În martie 2024, Kuehne+Nagel a anunțat achiziția furnizorului de servicii de logistică rutieră din Asia de Sud-Est City Zone Express. Compania are peste 500 de angajați și va extinde semnificativ ofertele Kuehne+Nagel în domeniul transportului transfrontalier în Asia.

Cifra de afaceri netă a Contract Logistics în primul trimestru al anului 2024 s-a ridicat la 1,1 miliarde de franci elvețieni, cu un EBIT de 55 de milioane de franci elvețieni. Rata de conversie s-a situat la 6%. Kuehne+Nagel a inaugurat o nouă unitate de logistică contractuală în SUA, în Piscataway, New Jersey. Acoperind o suprafață de aproximativ 10.000 mp, acest centru de distribuție deservește industria modei și a luxului și este echipat cu automatizări și robotică de ultimă generație.

Articole similare

Ad