AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Permisul de categorie B este valabil pentru vanurile electrice și pe gaz de până la 4,25 tone

În conformitate cu recomandările europene, Italia a schimbat condițiile de conducere cu permis categorie B pentru autovehiculele electrice și cele pe gaz, a căror greutate proprie e mai mare decât a vehiculelor similare cu motor pe benzină sau motorină. Astfel, Decretul-lege nr. 68/2022, cunoscut în Italia sub numele de Decretul privind infrastructura, a intrat în vigoare pe 16 iunie, odată cu publicarea sa în Monitorul Oficial nr. 139. Una dintre prevederile sale vizează promovarea utilizării vehiculelor comerciale mai puțin poluante prin depășirea pragului de 3,5 tone pentru a circula cu permisul B.

Articolul 7 stipulează că vehiculele fără remorcă pentru transportul de mărfuri alimentate cu combustibili alternativi (stabilite la articolul 2 din Directiva 96/53/CE) pot fi conduse cu un permis B până la o masă totală de 4.250 kg.

Directiva dictată de decret nu include doar vehiculele cu propulsie complet electrică, ci și pe cele alimentate cu gaz natural. Cu toate acestea, noul standard stabilește condiții. Primul este că cele 750 kg care depășesc masa de 3.500 kg nu duc la o creștere a sarcinii utile a vehiculului, ci doar servesc la compensarea creșterii greutății cauzate de sistemul de propulsie alternativ. În practică, bateriile sau rezervoarele de gaz. A doua condiție este ca șoferul să fi deținut un permis B timp de cel puțin 2 ani.

Articole similare

Ad
Ad