Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Piata de vehicule rulate: Accentul se pune pe constructii!

Piata de camioane rulate se mentine in linie cu cea de anul trecut din punct de vedere al vanzarilor din prima jumatate a anului, undeva la 700-800 de unitati lunar, este de parere Paul Draniceanu, directorul diviziei Vehicule Comerciale Rulate din cadrul Cefin Trucks. Declaratia a fost facuta cu ocazia editiei de vara a deja traditionalului eveniment Camion Fest, acolo unde dealerul Ford Trucks si-a asteptat clientii cu intreaga gama de vehicule rulate de transport international, cat si cu echipamente dedicate segmentului de constructii.

Sub semnul constructiilor si transportului! Astfel s-a desfasurat cea de-a zecea editie a Camion Fest, organizata de Cefin Trucks intre 21 si 22 iunie, la Bucuresti, chiar la sediul companiei. In cadrul targului, organizatorii au expus peste 200 de camioane rulate, autotractoare, semiremorci, basculante, betoniere si utilaje de constructii. „Anul acesta noi ne-am pregatit cu intreaga gama de vehicule de transport, autotractoare cu doi, trei ani vechime, inclusiv semiremorci de cereale, cat si vehicule pentru constructii, basculante cu trei sau patru axe, betoniere cu trei sau patru axe, semiremorci basculabile, avem toata gama“, a afirmat Paul Draniceanu, directorul Divizia Vehicule Comerciale Rulate a Cefin Trucks.
Cele doua zile de eveniment au prilejuit interactiunea cu circa 150-200 de clienti, atat vechi, cat si noi, care au venit de la cateva sute de km distanta, unii dintre ei doar pentru a beneficia de preturile speciale oferite in cadrul targului, unele cu pana la 3.500 de euro mai mici, in functie de model si configuratie. In plus, pentru a stimula vanzarile la fata locului, Cefin Trucks a pus la bataie 10 vouchere in valoare de 400 de euro fiecare, de care clientii vor beneficia la achizitia unui pachet turistic de la o firma partenera.  „Am gandit un eveniment pentru clienti, cu vehicule al caror discount-uri se situeaza intre 2% si 10%, in functie de valoarea masinii. Sunt preturi speciale pentru cei care ne trec pragul“, a mai explicat oficialul companiei.
Majoritatea vehiculelor expuse in cadrul Camion Fest provin din trade in, compania avand un stoc de circa 200 de vehicule, in conditiile in care focusul activitatii s-a mutat in ultima perioada pe vanzarea de camioane noi Ford Trucks. „Tot ce avem azi aici reprezinta un avans la vehicule noi. La trade in, de obicei camionul este platit avans la leasing. Daca valoarea vehiculului e mai mare decat avansul platit, atunci diferenta o dam direct clientului“, a mai spus Paul Draniceanu.
In ceea ce priveste piata de autotractoare second-hand, directorul Diviziei de Vehicule Comerciale Rulate a Cefin Trucks a afirmat ca nu sunt inregistrate schimbari majore in primele sase luni ale acestui an, fiind inregistrate circa 5.000 de unitati, circa 700-800 lunar. In cazul Cefin, volumele sunt impartite intre vehicule destinate transportului national si international, 70-75%, in timp ce restul procentelor se imparte intre vehicule specializate si cele de constructii, „anul acesta cu accent pe acestea din urma“. „Basculante inca se tranzactioneaza in piata. Anul acesta am schimbat o flota in Turda, am luat trei betoniere din 2006 si sase basculante din 2007, care au constituit avans pentru patru unitati Ford Trucks nou-noute, betoniere si basculante.“

Articole similare

Ad