Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Piata de vehicule uzate a crescut in SE Asiei

In urma stirilor ca vanzarile de masini uzate au cunoscut o crestere in Malaezia, Animesh Kumar, director pentru consultanta auto in cadrul GlobalData, a explicat ca Malaezia nu are o infrastructura de transport public robusta, astfel ca multi oameni se bazeaza pe mobilitatea personala. „Rata de motorizare, adica numarul de vehicule la o mie de oameni din Malaezia, este mai mare decat in toate tarile din Asia de Sud-Est si decat in China si India. Malaezia are o piata importanta de masini rulate. Totusi, similar cu majoritatea pietelor din regiune, este foarte fragmentata. Unele firme intrate recent pe piata de masini second-hand ofera solutii complete pentru cumpararea si vanzarea de vehicule online si incearca sa reduca timpul necesar pentru o tranzactie de vanzare auto obisnuita. Astfel de optiuni, combinate cu masurile de igiena si siguranta ale dealerilor de vehicule folosite, ar fi putut contribui la cresterea raportata a vanzarilor de vehicule uzate.?

Ca si in China, clientii din SE Asiei doresc sa vada vehiculele inainte de a le cumpara, iar jucatorii ar trebui sa considere China drept reper, in special in ceea ce priveste digitalizarea pietei vehiculelor folosite. In plus, in Asia de Sud-Est, o masina tipica de 5 pana la 7 ani ramane in conditii decente, deoarece exista soferi buni si oamenii au grija de vehiculele lor. Toti acesti factori, combinati cu un potential ridicat de crestere a segmentului de masini uzate dupa trecerea crizei, fac din Indonezia o piata profitabila pentru afacerea auto. In timp ce Indonezia prezinta un potential mai ridicat, piata auto din Malaezia nu este prea in urma.
 
"In perioada post-Covid, ingrijorarile cu privire la siguranta si igiena ii vor indeparta pe clienti de transportul public si de mobilitatea comuna. Drept urmare, este probabil ca acestia sa opteze pentru mobilitatea personala, iar vanzarile, atat ale vehiculelor noi, cat si ale celor uzate ar trebui sa creasca odata ce focarul a trecut. Deoarece accesibilitatea este un factor cheie in randul unei parti mari de utilizatori ai transportului public si mobilitatii comune, piata autovehiculelor uzate este de asteptat sa cunoasca o crestere mare dupa terminarea pandemiei.?

Articole similare

Ad
Ad