Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Piața sistemelor HVAC pentru automobile din Asia-Pacific va înregistra un CAGR de 2,3% în perioada 2023-28, potrivit previziunilor GlobalData

Sistemele de încălzire, ventilație și aer condiționat (HVAC) pentru automobile au suferit o schimbare transformatoare, producătorii punând accentul pe tehnologia ecologică pentru o sustenabilitate sporită a mediului și o mai bună rentabilitate. Pentru a se alinia la reglementările guvernamentale riguroase privind emisiile, concurenții de pe piață produc în mod activ produse HVAC ecologice.

Creșterea bruscă a eficienței energetice, împreună cu fuziunile și achizițiile strategice, stimulează creșterea pieței. Pe fondul creșterii preocupărilor legate de încălzirea globală, se anticipează că piața sistemelor HVAC pentru automobile din Asia-Pacific (APAC) va înregistra o rată de creștere anuală compusă (CAGR) de 2,3% în perioada 2023-28, prognozează GlobalData, o companie lider în domeniul datelor și analizelor.

Cel mai recent raport al GlobalData, „Automotive Heating, Ventilation and Air-Conditioning (HVAC) Market Trends and Analysis by Technology, Companies and Forecast to 2028″, arată că piața sistemelor HVAC pentru automobile din APAC este estimată să crească de la 45,3 milioane de unități în 2023 la 50,8 milioane de unități în 2028.

Lucy Tripathi, Senior Automotive Analyst la GlobalData, comentează: „Se anticipează că creșterea pe termen lung a pieței de sisteme HVAC pentru automobile va fi susținută de cererea sporită de confort termic și de creșterea siguranței aduse de adoptarea sistemelor HVAC. Reducerea greutății și a dimensiunilor sistemului ar putea ajuta piața să se extindă în următorii ani. Utilizarea sporită a sistemelor HVAC în autoturisme este rezultatul integrării mai ieftine a componentelor electronice, a senzorilor și a funcțiilor de control automat al climatizării. Se anticipează că electrificarea din ce în ce mai mare a vehiculelor va duce la o creștere a încorporării unor caracteristici sofisticate de siguranță și confort în mașini.”

GlobalData anticipează că ofertele și capacitățile tehnologice ale principalilor jucători vor fi îmbunătățite de progresele tehnologice și de investițiile semnificative în cercetare și dezvoltare.

„În plus, producătorii de sisteme HVAC mai puțin costisitoare și utilizarea de agenți frigorifici prietenoși cu mediul prezintă perspective de dezvoltare profitabile pentru companiile implicate în industria HVAC auto. Producători de frunte precum Behr-Hella Thermocontrol (BHTC), Denso și Valeo introduc în mașinile lor sisteme HVAC sofisticate, care ajută în lupta împotriva particulelor minuscule din interiorul habitaclului mașinii.”

Una dintre cele mai mari piețe și o sursă majoră a cererii pentru aceste sisteme HVAC auto în cadrul APAC este China. Preferințele din ce în ce mai mari ale oamenilor pentru confort și siguranță sunt motivele care stau la baza creșterii cererii de autoturisme din China, India și alte țări din regiune.

Clienții gravitează în jurul autovehiculelor de clasă înaltă cu caracteristici de confort comparabile. În plus, companiile străine produc mai multe vehicule în Malaezia și Thailanda.„Fiind regiunea cu cea mai rapidă creștere din lume, APAC contribuie la creșterea pieței globale de HVAC pentru automobile. Datorită proximității marilor producători de automobile, a producției substanțiale de automobile și a creșterii rapide a cererii de vehicule în țările producătoare de automobile – China, Coreea de Sud și India – piața HVAC pentru automobile din APAC va cunoaște o expansiune substanțială. Pentru a revitaliza industria auto în anii următori, inițiativele guvernamentale sunt cruciale pentru orientarea pieței HVAC pentru automobile.”

sursa: GlobalData

Articole similare

Ad