Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Piata globala a vehiculelor usoare continua sa isi revina in iunie

Potrivit GlobalData, vanzarile de vehicule usoare la nivel mondial au scazut cu 19,1% in iunie, fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 6,2 milioane, pentru o rata anuala ajustata sezonier (SAAR) de 73,1 milioane pe luna.

Calum MacRae, Automotive Analyst la GlobalData, a explicat ca, desi aceste rezultate sunt oarecum sub normele din industrie, ele demonstreaza ca piata globala si-a revenit fata de valoarea minima din aprilie, cand s-a inregistrat un SAAR de 48,2 milioane. Cea mai performanta regiune a fost Asia-Pacific, cu vanzari in scadere cu 11,7% de la an la an, determinate de o crestere de 40,7% in Coreea de Sud si pe pietele Chinei care se intorc aproape la nivelurile de anul trecut. Vanzarile europene au scazut cu 20,2% (fata de 54% in mai si 75,6% in aprilie), sustinute de reducerea blocajelor si introducerea sprijinului industriei in Franta si in alte tari vest-europene. 

„Dupa o recuperare puternica in mai, America de Nord in iunie a inregistrat vanzari in scadere cu 26,5%, pana la un nivel cu putin peste 6%, care este mai bun decat rezultatele din mai. Increderea consumatorilor ramane extrem de slaba si un risc de dezavantaj a fost introdus in previziune – in special in SUA, deoarece pietele cheie din Texas, Florida si California sunt acum epicentrul focarului Covid-19 al tarii. In ceea ce priveste restul anului, prognoza pietei vehiculelor usoare la nivel mondial ramane la 73 de milioane, in scadere cu 17% fata de 2019″.

Articole similare

Ad