AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Portul Koper isi extinde capacitatea de stocare la 1,5 milioane TEU / an

In aceste zile, in portul sloven Koper au fost demarate principalele lucrari de constructie pentru extinderea partii de sud a Digului I. Prima faza a proiectului consta in extinderea cheiului cu 98,5 m lungime si 34,4 m latime. Este de asteptat ca lucrarile sa fie finalizate in martie 2021, aducand astfel lungimea totala a cheiului la 695 m.

In a doua faza, vor fi construite zone suplimentare de stivuire pentru containere (24.830 m2), lucrari ce ar trebui finalizate in 2022. Odata cu extinderea Digului I, capacitatea anuala a terminalului de containere va creste la 1,3 milioane TEU, dar impreuna cu optimizarea diferitelor procese, capacitatea va ajunge la 1,5 milioane TEU / an. Utilizarea medie a spatiului variaza in 2020 intre 60 si 70%, ceea ce permite operatiuni linistite pe toate nivelurile, dar noile zone de stivuire vor oferi spatiu suplimentar pentru manipulare in cazul perioadelor ocazionale de varf, cand utilizarea zilnica a santierului poate depasi 90% din capacitate.

Valoarea investitiei se ridica la 45,6 milioane de euro, fiind partial co-finantata din proiectul NAPA4CORE al programului Connecting Europe Facility (CEF).

Articole similare

Ad
Ad