Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Porturile belgiene Anvers și Zeebrugge se pregătesc de fuziune

Autoritatea belgiană a concurenței a aprobat fuziunea efectivă a Autorității portuare din Anvers și Societatea portului maritim Zeebrugge într-o autoritate portuară unificată (Porturile Anvers-Bruges). 

Astfel a fost depășită o etapă importantă în procesul de finalizare a fuziunii, lansată oficial în februarie 2021 de către consiliile de administrație a celor două porturi. Consiliile municipale ale celor două orașe au aprobat proiectul de fuziune în martie 2021.

Ancheta autorităților de Concurență a vizat în special impactul fuziunii asupra pieței concesiunilor portuare și a serviciilor portuare generale și specializate pentru containere, marfa lichidă vrac și traficul Ro-Ro. “Consiliul, la propunerea auditorului, a decretat că fuziunea celor două porturi nu are consecințe care să împiedice o aprobare”, se menționează în comunicatul oficial lansat de autoritatea de concurență.

Cele două autorități portuare își vor prezenta împreună rezultatele financiare în cursul zilei de mâine, în portul Zeebrugge. Fuziunea ar trebui finalizată în aprilie 2022.

Articole similare

Ad