Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Posibila amanare pentru Brexit

Dupa votul dat de parlamentarii britanici prin care a fost respins secenariul unui Brexit fara acord, este posibil sa se extinsa cu catvea luni termenul de iesire al UK din UE.
Reprezentantii asociatiilor profesionale sfatuiesc totusi companiile de transport, si pe clientii acestora, sa continue pregatirile pentru o iesire fara acord, programata pentru 29 martie, pana se pot obtine mai multe clarificari.
Desi voturile din 13 si 14 martie nu sunt obligatorii din punct de vedere juridic, au existat voci care spun ca premierul britanic, Theresa May, va nega dorinta parlamentului si ca va cere in schimb statelor membre UE o extindere a aranjamentelor pentru iesire.

Cu toate acestea, in absenta oricarei certitudini juridice, este recomandat ca transportatorii si operatorii logistici, cat si clientii acestora, sa se pregateasca in continuare  pentru o iesire fara acord. „Asta este ceea ce noi sfatuim“, a declarat purtatorul de cuvant al Freight Transport Association (FTA) pentru Lloyd’s Loading List.
Votul din 14  martie din parlamentul Marii Britanii a venit la scurt timp dupa ce guvernul UK a publicat detaliat tarifele care se vor aplica pentru produsele importate in UE in lipsa unui acord.
Grupurile de interes din UK si-au exprimat ingrijorarea referitor la deciziile autoritatilor cu doar doua saptamani inainte de Brexit.

Articole similare

Ad