Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad

PREMIERĂ: Noua generaţie Iveco Daily cu suspensie pneumatică inteligentă Air-Pro

Iveco a lansat noua familie de vehicule comerciale uşoare Daily, echipate cu suspensia pneumatică inteligentă Air-Pro, controlată electronic, care se adaptează la condiţiile de drum, sporeşte confortul şoferului şi protejează vehiculul şi încărcătura.

„Cu noul Daily trecem la nivelul următor în conectivitate. Oferim un nivel de inovaţie fără precedent în piaţă, care aduce confort şi siguranţă, dar şi o reducere semnificativă în costurile totale de operare”, a declarat Thomas Hilse, preşedintele Iveco.

Sistemul inteligent Air-Pro cu funcţie de amortizare permanentă a denivelărilor (CDC) calculează la fiecare 10 milisecunde presiunea ideală la nivelul fiecărui amortizor, pentru a oferi cea mai bună reacţie dinamică. Vibraţiile sunt astfel reduse cu 25%. Air-Pro este comandat prin intermediul unui buton rotativ intuitiv amplasat pe bord. Şoferul are posibilitatea de a prioritiza nivelurile de confort, în funcţie de condiţiile de drum şi de încărcătură. Astfel, poate selecta între modurile „Auto”, „Soft” şi „Load” – ultimul pentru optimizarea manevrabilităţii şi a controlului la rulare atunci când vehiculul este încărcat la capacitate. În plus, Air-Pro reduce – dacă este nevoie – unghiul de viraj cu 30%, asigurând siguranţa şoferului şi protejând marfa. De asemenea, încărcarea şi descărcarea sunt acum mai rapide şi mai uşoare, noua suspensie ajustând înălţimea şasiului în mai puţin de 10 secunde (funcţia de memorare permite operatorului să seteze rapid parametrii de lucru).

Motorul F1A de ultimă generaţie ce propulsează noul Daily beneficiază de un sistem performant SCR, care asigură respectarea standardului de poluare Euro VI-D final şi, în plus, corespunde şi Euro VI-E (factorul de conformitate = 1), chiar dacă acesta nu este încă obligatoriu. Propulsorul, de 2,3 l, dezvoltă între 116 şi 156 CP şi asigură un cuplu motor maxim crescut cu până la 15% pentru aplicaţii solicitante, în condiţiile în care promite o economie a consumului de carburant redus cu 6%.

Noul Iveco Daily dispune de o transmisie manuală inovatoare, cu 6+1 trepte, care permite ca motorul de 2,3 l să fie cuplat la acelaşi ambreiaj ca şi propulsorul mai mare, de 3 l (care dezvoltă 160 până la 207 CP), sistemul fiind astfel mai robust în aplicaţiile dificile. Noua transmisie nu necesită schimb de ulei, iar intervalele de service au fost crescute la 350.000 km, ceea ce asigură o scădere a costurilor de întreţinere şi reparaţii cu până la 4%.

Iveco Daily poate fi echipat şi cu motorul pe gaz natural comprimat de 3 l, care are 136 CP şi un cuplu motor maxim de 350 Nm.

La asigurarea unui confort sporit contribuie şi noile scaune cu memorie, o premieră pentru utilitare. Părţile laterale ale scaunelor sunt cu 15 mm mai groase, iar spuma cu densitate ridicată asigură o distribuţie echilibrată a greutăţii şi reduce presiunea asupra spatelui.

Nu în ultimul rând, noul Daily duce interconectivitatea la un nivel superior, cu Iveco Driver Pal, prin intermediul comenzilor vocale Amazon Alexa. Noul companion vocal permite conducătorului auto să interacţioneze atât cu vehiculul (MyIveco), pentru verificarea parametrilor de funcţionare, cât şi cu comunitatea şoferilor (MyCommunity), pentru a schimba informaţii despre congestii în trafic, opriri neprevăzute etc. Iar funcţia de traducere automată rezolvă barierele lingvistice.

Articole similare

Ad