Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Prețul combustibilului continuă să crească, dar ADAC speră într-o reducere

Deși prețul țițeiului a fluctuat în ultimele săptămâni, prețurile combustibililor din Germania au rămas în mare parte neafectate. Prețul unui baril de țiței Brent a crescut cu 4 până la 74 de dolari SUA într-o săptămână, în timp ce benzina și motorina s-au scumpit moderat.
După cum arată evaluarea ADAC săptămânală a prețurilor la combustibil în Germania, un litru de Super E10 costă în prezent, în medie în această țară, 1,553 de euro, cu 0,7 cenți mai mult decât acum o săptămână. Iar motorina a crescut cu 0,4 cenți și costă în prezent 1,391 de euro/l. În urmă cu o săptămână, scăderea semnificativă a prețurilor la țiței nu a dus și la scăderea prețului combustibilului la benzinării, dar, conform evaluării ADAC, competiția puternică de pe piață ar putea duce la o ieftinire.
Evaluările curente efectuate de ADAC arată că realimentarea este, de obicei, mai ieftină între orele 18:00 și 19:00 și între 20:00 și 22:00. Deci dacă se profită de diferențele de preț dintre diferitele ore ale zilei și diferiți furnizori se pot economisi bani și, astfel, se poate asigura indirect un nivel de preț mai mic.

Articole similare

Ad