Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Prima aniversare pe piata din Romania

La implinirea unui an de cand a devenit unic dealer autorizat pe piata din Romania al echipamentelor Case Construction, Titan Machinery Romania a organizat la sediul din Dragomiresti-Deal evenimentul „Titan Machinery Test Day“, prilej cu care partenerii, clientii si reprezentantii presei au putut cunoaste noua gama de utilaje Case. De asemenea, acestia au putut admira la lucru, dar si testa, doua utilaje reprezentative pentru gama Case: excavatorul pe senile CX 250 C de 177 CP si buldoexcavatorul 580 ST de 97 CP.
 

In plus, clientii care au incheiat in cadrul acestei aniversari un contract de service au primit un voucher de 500 de euro ce va putea fi utilizat ca discount la urmatoarea achizitie de utilaje.

In cadrul cifrei de afaceri obtinute de grupul CNH in 2011, ponderea cea mai mare, de 74%, ii revine sectorului echipamentelor pentru agricultura (11,5 miliarde de dolari), urmat de cel al constructiilor, cu 19% si trei miliarde de dolari, si de serviciile financiare (7%).
In fruntea vanzarilor de echipamente se situeaza America de Nord, cu 41% (6 miliarde de dolari), urmata cu 23% de Europa de Vest (3,3 miliarde de dolari), 19% revenindu-i Americii Latine (2,7 miliarde de dolari) si 17% restului lumii (2,4 miliarde de dolari).

Romania nu este o piata destinata echipamentelor chinezesti
In Europa exista trei fabrici pentru echipamente de constructii CNH, in Germania si Italia, insa niciuna nu lucreaza in prezent la capacitate maxima. „Datorita cresterii pietei de 9-10% inregistrate la sfarsitul anului trecut, in 2012 s-a lucrat la capacitate completa. Insa acum scaderea este in medie de 15%, cele mai afectate tari fiind Italia (-35%) si Spania (-40%). In opozitie, tarile baltice, precum si Polonia si Germania, au inregistrat cresteri anul acesta comparativ cu 2012“, a explicat Andrea Rapali, CE Business Director Central&East Europe CNH, completand: „anul acesta, piata romaneasca a scazut cu 20% comparativ cu 2012. Cata vreme nu se absorb bani europeni, echipamentele grele au de suferit mai mult decat cele usoare, care nu necesita astfel de fonduri pentru a fi livrate catre clientul final.“
De asemenea, Erich Urban, General Manager Titan Machinery Romania, este de parere ca lipsa maturitatii pietei are legatura cu capacitatea de absorbtie a fondurilor UE. „Conditiile tragice ale retelelor de sosele si ale proiectelor de infrastructura sunt rezultatele lipsei de schimbari din ultimii cinci ani. Alte tari care sunt in acelasi punct (Bulgaria, Ungaria, sau tari chiar din afara UE, ca Serbia) au o infrastructura de 10 ori mai buna decat cea din Romania“, a punctat acesta.
In plus, in acest moment maturitatea pietei din Romania este dictata in principal de preturi, si nu de calitatea produselor. „Inca exista multi romani care cumpara lucruri ieftine, de proasta calitate. Cu toate acestea, nu cred ca Romania poate ajunge o piata de desfacere reprezentativa a produselor chinezesti de calitatea a doua“, a completat Erich Urban.

Articole similare