Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Primul autobuz autonom care circula si iarna este echipat cu anvelope Nokian Hakkapeliitta

Gacha este primul autobuz robot autonom din lume care circula pe orice tip de vreme. Autobuzul este unic datorita capacitatii de a naviga in mod fiabil chiar si in conditii dificile, de intuneric, ploaie, zapada sau zloata. Anvelopele de iarna Nokian Hakkapeliitta utilizate pentru acesta garanteaza siguranta si confortul pasagerilor chiar si in conditii extreme.
Gacha utilizeaza o tehnologie de directie complet noua, testata pentru a functiona in conditiile arctice din Laponia, ceea ce ii confera un avantaj competitiv unic fata de alte solutii autonome. Autobuzul elegant Gacha este un vehicul revolutionar de generatie viitoare, dezvoltat de Sensible 4 din Finlanda si MUJI din Japonia.

„Am vrut sa dezvoltam un autobuz autonom care sa fie fiabil chiar si in cele mai nefavorabile conditii meteo. Conditiile dificile sunt foarte solicitante pentru interfata dintre vehicul si drum. De aceea, anvelopele de iarna Nokian Hakkapeliitta au fost o alegere naturala”, spune Harri Santamala, director executiv al Sensible 4.
Dezvoltate pentru conditii extreme, anvelopele Nokian Hakkapeliitta au fost realizate in decenii de experienta in conditii dificile si variate. Acestea au fost create pentru condusul in zonele unde se intalnesc frecvent schimbari bruste ale vremii. Siguranta anvelopelor de iarna este perfectionata in zapada, gheata si zloata la White Hell, cel mai mare centru de testare din lume pentru anvelopele de iarna, unde cele peste 200 de zile de inghet pe an ofera conditii exigente de testare si dezvoltare a celor mai sigure anvelope de iarna din lume.
Autobuzul Gacha, dotat cu pneuri de iarna Nokian Hakkapeliitta R3, a fost introdus in serviciul de transport public in martie 2019. Pentru inceput, se intentioneaza utilizarea autobuzului in aceasta primavara in traficul de pasageri din trei orase finlandeze. Sensible 4 si MUJI vizeaza dezvoltarea microbuzelor autonome pentru uz public si furnizarea de servicii de transport consumatorilor incepand cu 2021.

Articole similare

Ad