Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Primul smartphone 5G din lume pentru zone periculoase oferă un potențial inovator și de creare de valoare de anvergură pentru utilizatorii industriali

I.safe MOBILE, lider de inovație și lider de piață la nivel global pentru dispozitive și soluții mobile antiexplozive, anunță disponibilitatea imediată a primului smartphone 5G din lume pentru zona ATEX și IECEx 1/21. Dispozitivul mobil cu siguranță intrinsecă, care a fost dezvoltat, de asemenea, pentru a fi utilizat în rețelele de campus 5G, oferă companiilor un mare potențial de flexibilitate datorită gamei sale largi de aplicații posibile, în special în sectorul automatizărilor.

Scenariile extinse de implementare variază de la mentenanța predictivă, aplicații AR, controlul și cooperarea roboților de producție și a liniilor de producție, gestionarea AGV-urilor (Automated Guided Vehicles, roboți de transport autonom), monitorizarea de la distanță și asistență pentru apeluri video PTT în zona sistemului pentru a preveni defecțiunile instalațiilor. Chipset-ul de înaltă performanță Qualcomm® QCM6490, un ecran mare de 6 inch, o cameră principală de 48 MP și standarde precum Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2 și NFC completează pachetul extins de funcții al smartphone-ului Android 12.

5G ca tehnologie cheie convergentă pentru întreprinderea viitorului

Datorită evoluției continue către tehnologia 5G și a utilizării dispozitivelor mobile compatibile, cum ar fi IS540.1, întreprinderile își pot digitaliza și mai mult instalațiile și procesele de producție și pot utiliza pe deplin aplicații precum întreținerea la distanță, IIOT și realitatea augmentată, acum și în zonele sensibile Ex. Conceptul 5G oferă avantaje deosebite în cazul în care mașinile comunică între ele, cantități mari de date sunt schimbate aproape în timp real, iar latențele trebuie să fie minime. Acest lucru face ca 5G să fie o tehnologie cheie pentru noile aplicații de automatizare. Domeniile de aplicare pentru noul smartphone industrial IS540.1 de la i.safe MOBILE sunt scenarii în zone periculoase care implică conducerea autonomă în campusuri, platooning (transporturi automate în coloană, de exemplu, în incinta unor companii mari cu rețea de campus 5G), controlul și monitorizarea roboților mobili, monitorizarea în timp aproape real în automatizarea proceselor, fluxul de lucru în bucla de control și în gestionarea instalațiilor, gestionarea logisticii, urmărirea activelor și urmărirea accesului pe șantier.

Atunci când a dezvoltat smartphone-ul IS540.1, echipa de cercetare și dezvoltare i.safe MOBILE a acordat o atenție deosebită performanței, siguranței, clarității și ușurinței de utilizare. Datorită chipset-ului Qualcomm® QCM6490 de înaltă performanță, smartphone-ul dispune de funcții puternice de inteligență artificială și de calcul, în timp ce camera principală de 48 MP oferă cea mai înaltă calitate a imaginii. Conectivitatea Wi-Fi 6 Dual Band (cu suport pentru 2,4 și 5 GHz) permite creșterea suplimentară a eficienței, transmiterea mai rapidă a datelor la viteze mai mari în comunicațiile industriale.

Prin intermediul interfeței ISM cu 16 pini pot fi conectate dispozitive periferice, cum ar fi un RSM cu fir (IS-HS2.1) pentru o comunicare sigură PTT/PoC, un cititor de coduri de bare de înaltă performanță (IS-TH2xx.1) sau o cameră termică (IS-TC1A.1).

Aspecte tehnice ale IS540.1

  • Procesor Qualcomm QCM6490 cu 8 nuclee;
  • Afișaj Full HD de 6 inchi (1080 x 2160 pixeli) cu Gorilla Glass® V3;
  • Cameră foto de 48 MP / cameră frontală de 5 MP;
  • Android 12;
  • Difuzoare amplificate (103 dB);
  • Benzi de frecvență extinse;
  • Baterie de 4400 mAh (înlocuibilă);
  • Interfață ISM cu 16 pini (de exemplu, pentru PoC/PTT);
  • Buton lateral programabil (de ex. pentru PoC/PTT);
  • Buton roșu programabil (de exemplu, pentru protecția lucrătorului singuratic/SOS).

Articole similare

Ad