Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Producatorii sunt pregatiti pentru o piata mai solicitanta

In 2012, producatorii de utilaje si echipamente pentru constructii nu s-au intrecut in a aduce pe piata foarte multe modele noi. Si asta, pe de o parte, din cauza crizei economice care a afectat si industria constructiilor, iar pe de alta, poate in ideea de a face lansarile anul acesta la München, in cadrul celui mai mare targ de gen din Europa (Bauma). Totusi, singura manifestare mai ampla din 2012, salonul Intermat de la Paris, a reunit marile nume de pe piata, care, prin prezenta la astfel de evenimente, vor sa arate ca sunt pregatite, cu modele din ce in ce mai performante, pentru o dezghetare a investitiilor si proiectelor din domeniu.


Anul trecut, Case Construction Equipment a prezentat, la Intermat, noi modele de excavatoare, buldoexcavatoare si incarca- toare pe pneuri, precum si solutii inovatoare ale echipamentelor ce au la baza investitii in special in motoarele Tier 4. In plus, a propus si solutii telematice de monitorizare, ce pot fi instalate atat pe utilajele proprii, cat si pe ale altor producatori. Printre acestea, Fleet Connect, care utilizeaza o unitate telematica de control montata pe masina, cu scopul de a colecta si trimite informatii via GPS.

Intermat a constituit si pentru Caterpillar prilejul de a prezenta pe piata europeana noile excavatoarele hidraulice din seria E. Modelele 312E, 320E si 323E corespund normelor Stage IIIB prevazute de standardele de emisie.
Prezentat in premiera la Conexpo 2010, buldozerul D6T a fost expus si la Intermat, beneficiind de un motor compatibil cu standardele de emisii Stage IIIB si de un nou sistem de racire, cuplat la controlul electronic al motorului, ceea ce ii permite buldozerului sa obtina economii de combustibil de 6%, in functie de aplicatie.

Cifa a prezentat la Intermat noua pompa de beton MK-24, cu sistem detasabil de pompare, cu rotor si cu un brat cu trei sectiuni de distributie, sistem de pliere in Z si conducte de 10 cm. Noua solutie tehnica ofera utilizatorilor posibilitatea folosirii masinii la pomparea betonului, dar si a altor tipuri de material. Pompa de beton cu rotor se distinge prin usurinta si viteza de curatare a echipamentului si prevenirea risipirii in exces a materialului. MK-24 cu rotor, care poate fi montata pe un sasiu cu patru axe, este usor de pozitionat, ceea ce o face potrivita pentru pomparea in santiere aglomerate.

Doosan a expus anul trecut la salonul de la Paris primul sau excavator de dimensiuni medii care corespunde standardului de emisii Stage IIIB, de la 18 la 20,5 t. Motorul Doosan common rail adopta tehnologia EGR si un filtru de particule, oferind o reducere a consumului de combustibil cuprinsa intre 5 si 15%, dar si o putere mai mare cu 3% (91,2 kW) si un cuplu mai mare cu 15% fata de motorizarea existenta pe versiunea Stage IIIA.

Hitachi Construction Machinery Europe a lansat anul trecut gama de excavatoare medii (intre 10 si 35 t) si gama de excavatoare mari (Zaxis 5), care vor include modelele ZX250LC-5, ZX290LC-5, ZX350LC-5 si ZX470LCH-5. Comparativ cu modelul anterior, Zaxis-5 are un con- sum de combustibil mai bun, este mai silentios, oferind in acelasi timp un confort sporit si chiar si conexiune prin iPod.
..

Hyundai Heavy Industries Europe (HHIE) a lansat noi modele de incarcatoare frontale si de excavatoare din seria 9, precum si noul incarcator frontal gigantic, de 120 t (R1200-9). Tot la Intermat a fost expus si primul model Hyundai hibrid, un excavator pe senile de 22 t.

Liebherr a prezentat anul trecut o gama revizuita a stivuitoarelor sale, cu inaltimi cuprinse intre 10 si 13 m si cu capacitati care ajung acum la 4,1 si 5 t. Masinile sunt disponibile in versiuni TL 441-10, TL 441-13, TL 451-10 si TL 451-13.
Adoptarea profilului inovator al bratului si o repartitie optima a centrului de gravitate aduc noilor utilaje o stabilitate mai buna si o capacitate mare de incarcare.

New Holland si-a lansat sistemul de telematica Smart Fleet, impreuna cu 14 modele noi de incarcatoare frontale, excavatoare pe senile, buldoexcavatoare si stivuitoare.
Intre acestea, trei modele noi de buldoexcavatoare vin cu caracteristici care ajuta la cresterea productivitatii, cum ar fi sistemul Auto Glide Ride, imbunatatit fata de modelele anterioare.

Terex Cranes a lansat la sfarsitul anului trecut noua macara pe senile Superlift 3800, care va inlocui modelul Terex CC 2800-1. Castigatoare in 2012 a premiului de siguranta THIS, 3800 Superlift, are un sistem exclusiv de protectie Terex Cranes si vine in completare …

In 2012, la Bauma Shanghai, Wacker Neuson a lansat o gama de echipamente, la preturi medii, destinate comercializarii in China si pe alte piete aflate in dezvoltare, ca Orientul Mijlociu si America Latina. Chinei ii revin in prezent doar 4% din veniturile producatorului, in vreme ce pietele emergente culeg circa 14%, cu vanzari anuale de un miliard de euro.

Articole similare