Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Produse consolidate pentru firmele de transport

Pentru a veni in sprijinul operatorilor de transport, FORT, UNTRR si APTE 2002 au negociat – prin intermediul brokerilor de asigurare – pachete avantajoase pentru propriii membri. Brokerii au obtinut practic de la asiguratori prime atractive, avand ca baza de calcul un parc auto total mult mai mare decat parcurile individuale. Principalii beneficiari sunt carausii cu flote medii si mici.
 

In cadrul Expo Tranzit, Safety Broker a anuntat incheierea a doua conventii cu City Insurance, derulate in parteneriat cu FORT si cu UNTRR. Aceste conventii presupun tarife preferentiale pentru membrii celor doua organizatii patronale. Astfel, pentru autotractoarele de peste 16 t prima flat este de 4.000 de lei (n.r. prima flat nu se supune sistemului de calcul cu bonus/malus). Polita se incheie pe un an si are aceeasi valoare indiferent de numarul de vehicule din parc. Aceeasi suma este valabila si pentru vehiculele de transport calatori avand capacitate de peste 40 de locuri. In pachet poate fi inclusa si prima flat pentru semiremorci, la tariful de 200 de lei/an.
„In ultima perioada s-a constatat ca multe companii de asigurari au reusit sa reduca valoarea primei restrangand numarul de tari din afara Uniunii Europene unde are acoperire cartea verde. Asigurarile cu prime flat oferite membrilor FORT si UNTRR au acoperire si pe relatiile mai «sensibile», inclusiv Turcia sau Rusia“, a subliniat Catalin Chiriac, director executiv adjunct Safety Broker.

Oferta atractiva si pentru CMR
Pachetul se poate completa si cu un produs nou, CMR, in trei variante de baza diferite, in functie de limita de raspundere (100.000, 200.000 sau 500.000 de euro). Iar primele de asigurare sunt de 120, 210 sau 460 de euro. In polita CMR de baza sunt acoperite avarierea marfii transportate si/sau furtul acesteia. Se pot adauga clauze suplimentare, care sa acopere si autotractorul, iar in cazul in care se tracteaza semiremorcile beneficiarului se poate opta pentru o clauza ce include asigurarea semiremorcii anonime. De asemenea, pot fi negociate asigurari pentru manipularea marfii, transport ADR, transporturi speciale de tipul medicamente/ vaccinuri. Toate pachetele cu clauze suplimentare se discuta separat, dar tarifele raman la niveluri atractive. Ofertele se pot personaliza in functie de toate clasele de asigurari.
Rezolvarea daunelor reprezinta un subiect delicat, iar Safety Broker ofera asistenta atat in gestionarea relatiei cu compania care solicita despagubirea, cat si in relatia cu asiguratorul.
Marsh Broker de Asigurare Reasigurare a gandit impreuna cu membrii APTE 2002 un pachet de asigurare care sa acopere intreaga flota de vehicule, la un pret mai avantajos decat ar fi obtinut fiecare companie de transport individual. Oferta de pret este la fel cu cea de care beneficiaza membrii FORT si UNTRR in urma convetiilor incheiate de aceste organizatii cu Safety Broker.
Sebastian Zurini, business development manager Marsh, atrage insa atentia asupra faptului ca tariful RCA reprezinta doar o componenta mica din intreg pachetul de asigurare. „In prezent, pe baza experientei dobandite in asigurarea clientilor cu flote foarte mari si pentru care au fost negociate polite complexe, Marsh lucreaza la dezvoltarea unui produs CMR care sa fie oferit tuturor membrilor APTE 2002, in aceleasi conditii ca si polita RCA. In acest fel, si firmele cu polite mici sau medii vor beneficia de aceleasi conditii avantajoase de asigurare.“

Articole similare