AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad

PwC: 53% dintre angajati se simt amenintati de automatizare, iar 77% vor sa invete noi abilitati digitale

Mai mult de jumatate dintre angajatii de la nivel global se simt amenintati de automatizare si cred ca locurile lor de munca vor fi schimbate semnificativ sau vor disparea in urmatorii zece ani, arata sondajul PwC ”Upskilling Hopes and Fears”. Totodata, angajatii considera ca actualii angajatori ar trebui sa-i ajute sa dobandeasca noi abilitati digitale.

Circa 61% din angajatii chestionati considera ca impactul tehnologiei asupra muncii lor de zi cu zi este pozitiv, iar 77% sunt dispusi sa invete noi abilitati sau sa se pregateasca pentru alte profesii. „In Europa Centrala si de Est oamenii sunt tot mai constienti ca tehnologia si automatizarea vor schimba semnificativ piata fortei de munca si ca locurile lor de munca vor fi afectate. PwC s-a angajat intr-o initiativa de perfectionare digitala in Europa Centrala si de Est, nu doar pentru profesionistii PwC, ci si pentru clienti si pentru a promova aceasta problema importanta la nivel regional”, a declarat Nick Kós, CEO al PwC CEE.
La sondaj au participat peste 22.000 de adulti din 11 tari (Australia, China, Franta, Germania, India, Olanda, Polonia, Singapore, Africa de Sud, Marea Britanie si SUA). Acesta a avut la baza studiile PwC care aratau ca 30% din locurile de munca sunt expuse riscului de automatizare pana la mijlocul anilor 2030. De asemenea, PwC Global CEO Survey 2019 arata ca disponibilitatea competentelor este o preocupare majora pentru 79% dintre directorii generali. „Tehnologia va contribui la disparitia unor locuri de munca si, in acelasi timp, la crearea unora noi care vor avea nevoie de competente digitale sporite. Transformarea economiei si a pietei muncii datorita tehnologiei va afecta atat angajatii, cat si angajatorii. Din acest motiv, companiile si autoritatile trebuie sa arate deschidere, sa se adapteze schimbarilor si, bineinteles, sa investeasca in educatie si formare profesionala pentru a obtine cat mai multe beneficii din acest proces”, a declarat Ionut Simion, Country Managing Partner PwC Romania.

Articole similare

Ad