Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Restricțiile din Shanghai blochează și celelalte aeroporturi din China. Se prefigurează o criză a paleților

Aeroportul Zhengzhou (CGO), din provincia centrală Henan, este cel mai afectat de blocajul cu care se confruntă Shanghai Pudong (PVG), fiind nevoit să preia o cantitate importantă de marfă deviată din cauza restricțiilor care afectează Shanghai-ul.

În plus, transportul aerian de marfă redirecționat de la Shanghai Pudong (PVG) blochează celelalte aeroporturi majore ale Chinei și provoacă o lipsă de paleți pentru export. Cele mai mari volume au fost preluat de aeroportul Zhengzhou, care acum este cel mai afectat hub aerian din China. Totodată, Zhengzhou a intrat și el recent în lockdown timp de două săptămâni, cu restricții privind permisele de călătorie și vehicule. Alte aeroporturi majore care se confruntă cu blocaje sunt Beijing, Guangzhou și Shenzhen.

„Multe aeroporturi au rămas fără capacitatea de stocare a mărfurilor”, a spus un expeditor chinez, citat de Loadstar. „Prin urmare, au fost luate diferite măsuri, cum ar fi creșterea semnificativă a taxelor de depozitare în aeroport sau embargouri temporare asupra mărfurilor primite. În general, exporturile nu sunt încă serios afectate, dar sunt probleme pentru companiile aeriene care nu au destui paleți PMC la dispoziție pentru a încărca mărfurile de export.”

Articole similare

Ad