Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Retailerii inca prefera logistica in-house

In prezent, centrele logistice totalizeaza 1,1 milioane m2, deservind cei mai mari zece jucatori din retailul modern. Din acestia, 125.000 m2 au fost adaugati in 2019, iar asteptarile pentru 2020 vizeaza 175.000 m2 ce urmeaza a fi livrati, a spus Andrei Jerca, Head of Industrial Services CBRE Romania in cadrul conferintei „Re: Focus pe Retail si Logistica“, organizata de Business Review. Acesta a mentionat ca aproape 60% din piata este concentrata in zona Bucuresti-Ilfov, unde majoritatea retailerilor au centre de distributie, urmata de regiunile de vest si centrale ale Romaniei. Insa, in ultimii ani s-a observat miscare si dinspre est, din zona Moldovei, Bacau si Roman devenind huburi logistice. De asemenea, Constanta si Craiova au fost identificate cu potential mare de dezvoltare.

Circa 67% dintre retaileri au decis sa isi opereze singuri depozitele si doar 33% si-au externalizat logistica. „Nu cred ca exista un singur model de succes. Fiecare retailer, in functie de modelul sau de afaceri, trebuie sa aleaga cu atentie modul de abordare“, este de parere Andrei Jerca.
Reprezentantul CBRE observa ca, desi multi oameni nu isi dau seama, Romania are un al doilea port, dupa Constanta, in Slovenia. „Poate parea amuzant, dar cei care lucreaza in industrie stiu ca tot ce vine prin granita de vest a Romaniei este expediat prin Koper, nu prin Constanta. Legarea Constantei de Koper ar putea fi un proiect logistic important pentru Romania.“
Mai multe amanunte puteti afla din numarul urmator al revistei Logistica.

Articole similare

Ad