Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Retailerul danez Coop va opera un camion electric Scania, cu baterii

Coop, cea mai mare companie de retail din Danemarca, va introduce un camion Scania electric cu baterii Li-ion in operatiunile sale de distributie urbana.
Adoptarea vehiculelor grele care folosesc biocombustibili regenerabili si solutii electrice hibride a pozitionat Danemarca intre tarile progresive in transportul durabil. Iar acum, Danemarca adopta si vehiculele complet electrice, cu baterii. Camionul Scania, cu o autonomie de pana la 140 km, este planificat sa intre in operatiunile Coop in primul trimestru al lui 2021. Gama poate fi extinsa si cu posibilitati de alimentare rapida, de exemplu, in timpul incarcarii sau descarcarii marfurilor. Modelul, configurat 4×2, cu transmisie cu doua viteze, are o masa totala de 20 t si este echipat cu un sistem electric de actionare ce ofera 230 kW si putere de varf de 290 kW, dar si un cuplu de 2.150 Nm.
"Tranzitia catre solutii verzi in sectorul transporturilor se desfasoara prea incet", spune Nicolaj Boysen, director de logistica la Coop Danmark. „Prin urmare, am luat initiativa de a stimula dezvoltarea si a arata ca este posibil.”
Cu operatiuni fara emisii de carbon si fara poluare fonica datorita unitatii electrice silentioase, camioanele electrice cu baterii sunt ideale in distributia urbana. „Scania continua sa investeasca in dezvoltarea solutiilor electrificate. Obiectivele de sustenabilitate ale Coop se potrivesc cu ale noastre si asteptam cu nerabdare sa colaboram strans si sa facem impreuna acesti pasi“, spune Anton Freiesleben, director de vanzari Scania Danemarca.
Lansarea oficiala a camioanelor Scania electrice, cu baterii, va avea loc anul acesta, mai tarziu. Compania produce deja autobuze electrice cu baterii si camioane si autobuze electrice hibride, pe langa gama larga de vehicule care utilizeaza biocombustibili regenerabili.
 

Articole similare

Ad