Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Reuniunea Informala a Ministrilor Transporturilor se axeaza pe multimodalitate, mobilitate si consolidarea retelei TEN-T

In contextul exercitarii de catre Romania a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene, in perioada 26-27 martie 2019 are loc la Bucuresti Reuniunea Informala a Ministrilor Transporturilor. Lucrarile se desfasoara la Palatul Parlamentului. Discutiile sunt prezidate de ministrul roman al Transporturilor, Alexandru – Razvan Cuc.
La reuniune vor participa ministri si secretari de stat din domeniul transporturilor din statele membre UE, Violeta Bulc, comisarul european pentru transport, Gratiela Leocadia Gavrilescu, viceprim-ministru si ministru al mediului, Matthew Baldwin, director general adjunct in departamentul Mobilitate si Transporturi al UE si Carlo Secchi, coordonator european TEN-T.

Agenda discutiilor include trei subiecte principale: multimodalitate, mobilitate (cu accent pe rolul digitalizarii in planificarea si gestionarea strategiei europene pentru mobilitate durabila, cu obiectiv major in reducerea emisiilor de gaze) si consolidarea conectivitatii si coeziunii prin reteaua TEN-T. Aceasta din urma se concentreaza asupra realizarii unei retele trans-europene de transport extinse si conectate, cu includerea tuturor regiunilor, chiar sia celor periferice. Se vor stimula astfel investitiile, se vor reduce decalajele de dezvoltare si se va asigura tranzitia catre o mobilitate prietenoasa cu mediul. In cadrul sesiunii de lucru, ministrii transporturilor isi reafirma angajamentele fata de punerea in aplicare a obiectivelor si termenelor din cadrul acestui proiect.

Articole similare

Ad