Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Rezultate bune pentru gunoiera Quantron QHB după un an de teste

Quantron QHB (un Mercedes-Benz Econic electrificat), cu emisii zero și zgomot redus, a fost deja testat cu succes în condiții reale de peste 20 de companii de colectare a deșeurilor, începând din mai 2020, în Frankfurt, Leipzig, Düsseldorf, Nuremberg, Bremen, Ulm, Darmstadt, Constance, Kassel, Halle și Essen.

Bateria acestuia are o capacitate de stocare de până la 280 kWh, nu conține cobalt și are la bază tehnologia extrem de ignifugă litiu-fier-fosfat (LFP). Puterea este de până la 350 kWh, cu un cuplu maxim de 3.500 Nm, capacitatea maximă de încărcare pe axa motoare este foarte mare, de 13 t, iar manevrarea este ușoară.

Acestea pot opera nouă ore fără încărcare intermediară, adică merg aproximativ 240 km fără acționarea echipamentelor de pe caroserie și descarcă 1.000 de containere.

Un alt avantaj este că electrificarea se poate face și retrofit, pe vehicule aflate deja în exploatare, și că tehnologia se pretează la numeroase suprastructuri sau accesorii.

Datorită rezultatelor bune din teste și experienței de 139 de ani a Quantron pe piața vehiculelor comerciale, acest model beneficiază de garanție completă, pentru șasiu și trenul de rulare, timp de cinci ani, la fel ca vehiculele similare realizate pe camioanele electrice MAN TGS și DAF CF.
Quantron AG se ocupă de electrificarea vehiculelor comerciale de la 3,49 la 44 t greutate totală, inclusiv a celor pentru colectarea deșeurilor, soluția sa prietenoasă cu mediul denumită Quantron QHB dovedindu-și deja fiabilitatea.

Articole similare

Ad