Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Riwald Dakar si MKR Technology creeaza primul camion hibrid pentru raliuri

Intr-o perioada in care mediul a devenit o problema globala majora, echipa Riwald Dakar a lucrat din greu luni de zile cu partenerul ceh MKR Technology la dezvoltarea unui concept complet nou si unic: un camion hibrid off-road. Proiectul a fost proiect sustinut de partenerii ZF Friedrichshafen, Renault Trucks, Hendrickson, AxleTech si Eurol, iar rezultatul acestei colaborari a fost dezvaluit la finele saptamanii trecute. Renault Trucks C460 Hybrid Edition este un camion usor care, incluzand si cele 700 de kilograme de tehnologie hibrida, atinge greutatea ideala de 8,5 tone.

Gert Huzink de la Riwald Dakar a testat recent noul model hibrid. Sistemul de actionare hibrid (motor diesel de 1.040 CP si cuplu de 4.600 Nm si E-motor de 205 CP si cuplu de 1.600 Nm), care contine lubrifianti Eurol Speciality, a fost expus la conditii extreme si testat, cu rezultate promitatoare.
Parteneriatul dintre echipa Riwald Dakar si MKR este incheiat pe trei ani, cu scopul de a ajunge in top trei in lumea raliurilor. Noul concept este aplaudat de A.S.O, organizatorul celui mai dur raliu din lume, Dakar, care si-ar dori sa vada echipa Riwald Dakar cu Gert Huzink la volanul noului model hibrid Renault Trucks C460 la startul competitiei Dakar 2020.
Riwald Recycling este una dintre cele mai inovatoare companii de reciclare din Europa. In calitate de sponsor principal al echipei Riwald Dakar, compania olandeza este la temelia acestei schimbari spectaculoase si structurale in sportul de raliuri. Echipa Riwald Dakar participa la Raliul Dakar din 2012, primii trei ani cu trei HRX Fords si un camion de asistenta rapida.
Din 2014, MKR construieste si dezvolta camioane de raliu in colaborare cu Renault Trucks.

Articole similare

Ad