Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Romanii care calatoresc in Olanda trebuie sa se autoizoleze 14 zile

Dupa masurile restrictive adoptate deja de Norvegia, Finlanda, Malta, Estonia, Lituania, Letonia, Irlanda, Slovenia, Slovacia, Austria si Danemarca, acum si Olanda anunta ca incepand de joi, 9 iulie 2020, romanii au obligatia sa se autoizoleze 14 zile din momentul intrarii pe teritoriul Regatului Tarilor de Jos.
De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca, potrivit Ministerului olandez al Sanatatii, Bunastarii si Sportului, toti pasagerii cu varsta de peste 13 ani care pleaca, sosesc sau tranziteaza aeroporturile din Regatul Tarilor de Jos, indiferent de tara din care sau spre care calatoresc, au obligatia de a completa o declaratie de sanatate pe propria raspundere.
Personalul din cadrul aeroportului va efectua verificari aleatorii ale pasagerilor, solicitand prezentarea declaratiei completate si semnate.
MAE le reaminteste cetatenilor romani ca pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Haga + 31 70 354 15 80; + 31 70 322 86 12 si + 31 70 331 99 80, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center, in regim de permanenta. De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de urgenta al misiunii diplomatice + 31 651 596 107.

Articole similare

Ad